autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu brinza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 buc. dovlecei, 5 linguri de brinza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smintina, 1 lingurita de gris, 2 legaturi marar, 1 lingura untura, 3 lingurite de faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege brinza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou, iar daca este nevoie si putina grasime. Se umplu dovleceii cu o lingurita, se sterg cu un servet si se prajesc putin in untura. Se fierbe separat intr-o cratita putina apa cu putina untura si sare. Cind clocoteste apa se pun dovleceii. Se completeaza sosul turnind apa clocotita pina se acopera dovleceii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba pina scade sosul, raminind putin pe fundul cratitei. Se face un rintas la care se adauga 1/2 din cantitatea de smintina si se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote.
La masa se servesc cu restul de smintina si marar tocat
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu brinza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 buc. dovlecei
  • 5 linguri de brinza de vaca sau urda
  • 1 ou
  • o ceasca de smintina
  • 1 lingurita de gris
  • 2 legaturi marar
  • 1 lingura untura
  • 3 lingurite de faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
PIEPT DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR