Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
6 buc. dovlecei potrivit de mari, o felie de piine alba, 2 buc. ceapa, 1 ou, 1 lingura bulion de rosii sau 4 rosii, 2 linguri unt topit sau ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata si stoarsa si cu ceapa prajita. Se adauga in aceasta compozitie 1 ou, piper, 1 lingura rasa de faina, verdeata tocata, sare. Se prajesc dovleceii in grasime. Se pun apoi intr-o cratita. Separat se prepara sosul: 1 ceapa taiata marunt se rumeneste usor, se adauga putina faina (un virf de lingura), se subtiaza cu apa se pune bulion de rosii si se da un clocot. Se toarna sosul peste dovlecei si se da cratita 1/2 ora la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu bulion de rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roşiile cherry se spală şi se scurg bine, se aşază în borcane de 500 ml.
Dovleceii se taie
6 voturi
1 comentariu
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 27 august 2010
O bunatate !