autor:

cristina i.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu smantana

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
8 dovlecei mai mici,1 ceasca smantana,150 ml ulei,marar,sare,4 linguri pesmet,1 lingura faina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja,se taie in lungime felii de jumatate de cm,se sareaza,se lasa 2-3 ore,se storc in palme sau pe un servet curat.In cratita unsa cu ulei,se pune un strat de pesmet incins in jumatate din cantitatea de ulei,se aseaza un rand de felii de dovlecel,se stropeste cu ulei si smantana amestecata cu faina.
Se continua astfel pana se termina feliile de dovlecel,ultimul strat fiind de pesmet,ulei si smantana.Se da la cuptor,la fov potrivit 15-20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in sos de smantana

Dovlecei in sos de smantana

Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se pun la fiert intr-o oala impreuna

4 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Imi place !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Interesanta reteta! o voi salva si cu siguranta o voi prepara cat mai curand!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 dovlecei mai mici,1 ceasca smantana,150 ml ulei,marar,sare,4 linguri pesmet,1 lingura faina.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete umplute