DOVLECEI CU SMANTANA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • ulei pentru prajit
  • 100g smantana
  • 50g unt
  • 1 lingura faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lagatura marar proaspat

Mod de preparare

Dovleceii de spala si se curata de coaja,apoi se taie rondele nu prea groase, se sareaza si pipereaza.Intr-o tigaie,se pune ulei si se prajesc dovleceii pe ambele parti pana capata o culoare aramie.Se pun apoi intr-o cratita,se adauga putina apa,cat sa fie acoperiti,si se fierb inabusit 5 minute.Zeama in care au fiert se scurge intr-un vas si se pune din nou la fiert.Cand a dat in clocot,se adauga faina amestecata cu unt si se lasa sa fiarba 15 minute,apoi se toarna smantana si se lasa sa fiarba inca 5 minute.Acest sos se toarna peste dovleceii aranjati intr-un vas de iena care,se mai baga in cuptorul incins pentru 10 minute.Se revesc cu marar proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor