autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

DOVLECEI CU SMANTANA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei potriviti, ulei pentru prajit, 100g smantana, 50g unt, 1 lingura faina, sare si piper dupa gust, 1 lagatura marar proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Dovleceii de spala si se curata de coaja,apoi se taie rondele nu prea groase, se sareaza si pipereaza.Intr-o tigaie,se pune ulei si se prajesc dovleceii pe ambele parti pana capata o culoare aramie.Se pun apoi intr-o cratita,se adauga putina apa,cat sa fie acoperiti,si se fierb inabusit 5 minute.Zeama in care au fiert se scurge intr-un vas si se pune din nou la fiert.Cand a dat in clocot,se adauga faina amestecata cu unt si se lasa sa fiarba 15 minute,apoi se toarna smantana si se lasa sa fiarba inca 5 minute.Acest sos se toarna peste dovleceii aranjati intr-un vas de iena care,se mai baga in cuptorul incins pentru 10 minute.Se revesc cu marar proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in sos de smantana

Dovlecei in sos de smantana

Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se pun la fiert intr-o oala impreuna

4 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Silvia , 02 iulie 2009

    Faina se poate inlocui cu amidon, sau faina de orez. Eu am trecut prin faina ca este cea mai cunoscuta si folosita. Eu folosesc forte mult faina de orez. Singurul incovenient este ca nu se gaseste prea usor.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Suna bine reteta,felicitari, dar eu nu sunt adepta sosurilor cu faina si cu smantana, care sunt o bomba pentru ficat.Inca odata felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • ulei pentru prajit
  • 100g smantana
  • 50g unt
  • 1 lingura faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lagatura marar proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Barcute umpute si carnati prajiti