Dovleceii de spala si se curata de coaja,apoi se taie rondele nu prea groase, se sareaza si pipereaza.Intr-o tigaie,se pune ulei si se prajesc dovleceii pe ambele parti pana capata o culoare aramie.Se pun apoi intr-o cratita,se adauga putina apa,cat sa fie acoperiti,si se fierb inabusit 5 minute.Zeama in care au fiert se scurge intr-un vas si se pune din nou la fiert.Cand a dat in clocot,se adauga faina amestecata cu unt si se lasa sa fiarba 15 minute,apoi se toarna smantana si se lasa sa fiarba inca 5 minute.Acest sos se toarna peste dovleceii aranjati intr-un vas de iena care,se mai baga in cuptorul incins pentru 10 minute.Se revesc cu marar proaspat tocat.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii