autor:

Ramona

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu smantana

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
1 kg dovlecei, 200g smantana, 4-5 catei usturoi, o legatura marar, 1 piept pui dezosat, 100 g unt, ulei pt prajit, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se feliaza dovleceii (pentru a ii prepara mai repede eu ii tai ca pe cartofii pai), se prajesc in ulei, se scot intr-un castron (pt savoare eu nu ii scot pe servet, ii las cu uleiul). Peste dovleceii calzi se adauga usturoiul pisat, mararul tocat, sare dupa gust si smantana si se amesteca bine.

Pieptul de pui se taie felii subtiri si se trag la tigaie in unt, nu prajit, numai cat sa se albeasca, apoi se adauga sare dupa gust.

Se monteaza pe farfurii/platou alaturate, cu decor de marar si felii subtiri de morcov proaspat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Dovlecei in sos de smantana

Dovlecei in sos de smantana

Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se pun la fiert intr-o oala impreuna

4 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc, Mihaela11! eu obisnuiam sa ii prajesc in ulei, sa pun ardei copti si pastai trase in ulei, dupa ce in prealabil le opaream, cu usturoi si otet, la ardei iute nu m-am gandit :) dar testez, promit.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Foarte buni; eu ii fac doar simplii caliti in ulei de masline si cu mujdei de usturoi si ardei iute si sunt deliciosi; interesanta sugestia cu sosul de smantana, o voi incerca.Bine ai venit pe gustos.ro!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Multumesc, Tatiana pentru apreciere :) mie imi place foarte mult aceasta reteta, este racoroasa si usoara, numai buna de vara. Incercati-o si veti vedea! ce sa spun despre gust, stim cu totii ce gust au fiecare ingredient, imagineaza-ti dovleceii cu usturoi, desavarseste cu smantana cremoasa si apoi adauga aroma patrunzatoare de marar :) mie imi ploua in gura, voua nu?

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Ramona (Chef de cuisine)

Multumesc, Mihaela11! eu obisnuiam sa ii prajesc in ulei, sa pun ardei copti si pastai trase in ulei, dupa ce in prealabil le opaream, cu usturoi si otet, la ardei iute nu m-am gandit :) dar testez, promit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de pui cu branza de burduf