autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu smantana si chimen

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 lamaie, , 4 dovlecei mari, , 30 g unt, , 1-2 linguri ulei, , 1/2 lingurita seminte de chimen, , 1/8 l smantana (sau frisca lichida), , sare,, piper negru proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se rade coaja de lamaie, cat sa fie cam o jumatate de lingurita. Dovleceii spalati si zvantati se taie - pe diagonala - felii groase de 5 mm si se rumenesc in uleiul incins, circa 2 minute pe fiecare parte (focul sa fie potrivit). Se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta sa se scurga si se tin la cald.
Se pun in tigaie semintele de chimen si se prajesc la foc mic circa 1 minut, amestecand intruna. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si cand dau in clocot se toarna peste ele smantana si se mai lasa inca 2 minute pe foc pana ce se ingroasa putin sosul.
Se pun din nou in tigaie dovleceii, se incalzesc - in sos - aproximativ un minut si se servesc imediat, fierbinti, sau se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau cu ciuperci in sos Cirio

Salau cu ciuperci in sos Cirio

Pasul 1. Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume cu zdrente de oua

Ciorba de legume cu zdrente de oua

Legumele se curata de coaja si se spala, dupa care se taie cuburi. Intr-o oala se pune putin ulei

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 lamaie
  • 4 dovlecei mari
  • 30 g unt
  • 1-2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1/8 l smantana (sau frisca lichida)
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare