Se rade coaja de lamaie, cat sa fie cam o jumatate de lingurita. Dovleceii spalati si zvantati se taie - pe diagonala - felii groase de 5 mm si se rumenesc in uleiul incins, circa 2 minute pe fiecare parte (focul sa fie potrivit). Se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta sa se scurga si se tin la cald.
Se pun in tigaie semintele de chimen si se prajesc la foc mic circa 1 minut, amestecand intruna. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si cand dau in clocot se toarna peste ele smantana si se mai lasa inca 2 minute pe foc pana ce se ingroasa putin sosul.
Se pun din nou in tigaie dovleceii, se incalzesc - in sos - aproximativ un minut si se servesc imediat, fierbinti, sau se lasa sa se raceasca.
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii