Reteta postata pe: 16 mai 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 lamaie, , 4 dovlecei mari, , 30 g unt, , 1-2 linguri ulei, , 1/2 lingurita seminte de chimen, , 1/8 l smantana (sau frisca lichida), , sare,, piper negru proaspat macinat.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Se rade coaja de lamaie, cat sa fie cam o jumatate de lingurita. Dovleceii spalati si zvantati se taie - pe diagonala - felii groase de 5 mm si se rumenesc in uleiul incins, circa 2 minute pe fiecare parte (focul sa fie potrivit). Se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta sa se scurga si se tin la cald.
Se pun in tigaie semintele de chimen si se prajesc la foc mic circa 1 minut, amestecand intruna. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si cand dau in clocot se toarna peste ele smantana si se mai lasa inca 2 minute pe foc pana ce se ingroasa putin sosul.
Se pun din nou in tigaie dovleceii, se incalzesc - in sos - aproximativ un minut si se servesc imediat, fierbinti, sau se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si chimen" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Super !