autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu urda

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
4 dovlecei, 500 gr urda, cas si telemea (in cantitati egale ), 2 linguri faina, 1 legatura de marar verde, 1 lingura cu unt, 100 g cascaval ras, 5 linguri cu iaurt, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala dovleceii si, si se taie rondele subtiri, se sareza si se pun la scurs.Din unt, faina si 3 linguri cu iaurt, se face un sos alb.Se pune marar.

Se adauga branza.Se sareaza dupa gust, si se mai lasa pe foc 5 minute.Intr-un vas uns nu unt, se aseaza un strat de dovlecei, apoi umplutura.

Se intinde umplutura bine, apoi se pune din nou rondelele de dovlecei.

Deasupra se toarna restul de iaurt batut cu unt si se presara acscavalul. Se lasa la cuptor 25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de legume la cuptor cu orez

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam

8 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca cu dovlecei si telemea

Budinca cu dovlecei si telemea

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un

25 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Delicios...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      E un sufleu f. bun.Merg bine dovleceii cu urda,chiar si cu branza de vaci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 500 gr urda
  • cas si telemea (in cantitati egale )
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 lingura cu unt
  • 100 g cascaval ras
  • 5 linguri cu iaurt
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval