Dovlecei gratinati

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja,
  • spalati si taiati felii,
  • sare,
  • piper negru,
  • 25 g unt sau margarina,
  • 1 ceapa verde taiata marunt,
  • 2 oua,
  • 6 linguri frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 75 g cascaval ras,
  • 2 linguri pesmet.

Mod de preparare

Se acopera dovleceii cu apa, se adauga o priza de sare si se pun pe foc sa dea in clocot. Se fierb incet - la foc mic - circa 5 minute, se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se incinge cuptorul la 170gr.. Se topeste untul sau margarina intr-o tigaie, se dunstuieste in ea ceapa si se amesteca - impreuna cu ouale, frisca (smantana) si 3 linguri de cascaval ras - cu piureul de dovlecei. Se gusta de sare si piper.

Se presara 3 linguri de cascaval ras intr-o forma termorezistenta, deasupra se toarna dovleceii si peste ei se presara restul de cascaval ras amestecat cu pesmet.

Se da sufleul de dovlecei la cuptor si se coace aproximativ 40 de minute, pana ce se incheaga bine. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta