autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei gratinati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja, , spalati si taiati felii, , sare,, piper negru, , 25 g unt sau margarina, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 2 oua, , 6 linguri frisca nebatuta (smantana dulce), , 75 g cascaval ras, , 2 linguri pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se acopera dovleceii cu apa, se adauga o priza de sare si se pun pe foc sa dea in clocot. Se fierb incet - la foc mic - circa 5 minute, se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie.
Se incinge cuptorul la 170gr.. Se topeste untul sau margarina intr-o tigaie, se dunstuieste in ea ceapa si se amesteca - impreuna cu ouale, frisca (smantana) si 3 linguri de cascaval ras - cu piureul de dovlecei. Se gusta de sare si piper.
Se presara 3 linguri de cascaval ras intr-o forma termorezistenta, deasupra se toarna dovleceii si peste ei se presara restul de cascaval ras amestecat cu pesmet.
Se da sufleul de dovlecei la cuptor si se coace aproximativ 40 de minute, pana ce se incheaga bine. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine. Şi pentru că rămâne destul

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

14 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O reteta deosebita !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja
  • spalati si taiati felii
  • sare,
  • piper negru
  • 25 g unt sau margarina
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 oua
  • 6 linguri frisca nebatuta (smantana dulce)
  • 75 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite