autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Dovlecei gratinati

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iulie 2013

Ingrediente
1 dovlecel, 3 felii salam cu sunca, 150-200 gr cas de oaie, 3 linguri parmezan ras, 80-100 gr cascaval, 3 oua, 1 rosie, sare, piper, busuioc uscat, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare.
Feliile de salam le taiem pe jumatate.
Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosia o spalam si o taiem in 6 felii.
Acum ca avem toate ingredientele pregatite asamblam preparatul.
Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam un rand de dovlecei pe care ii tamponam cu un servetel de bucatarie.
Punem un rand de cas, felii de salam, o lingura de parmezan ras.
Venim iar cu felii de dovlecel si restul de cas.
Batem ouale spuma cu putin piper, niste marar verde tocat apoi il turnam peste.
Deasupra punem cascavalul ras amestecat cu restul de parmezan, feliile de rosii si presaram putin busuioc ( nu am mai pus sare deoarece este destul de sarat parmezanul si nu a mai fost nevoie).
Introducem tava in cuptorul incins la 180 de grade.
Lasam preparatul acolo pana prinde deasupra o crusta aurie apoi il scoatem din cuptor.
L-am desprins de pe hartia de copt, l-am asezam pe doua servetele de bucatarie ca a lasat putintica zeama si sa o absoarba.
Rezultatul este un preparat foarte bun. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu cas gratinati

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 06 iulie 2014

    Sidonia ma bucur ca iti place. Pup!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 06 iulie 2014

    Se poate face cu orice fel de carne..

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 06 iulie 2014

    eu am facut cu carne tocata de pasare.ori cum carnea am condimentat-0, a fost foarte gustoasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 iulie 2014

      Hmmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Trebuie sa fac si eu reteta asta minunata....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 06 iulie 2014

      Hmmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Trebuie sa fac si eu....

    • Fara foto

      Haimovici Monica , 06 iulie 2014

      poti sa-ti scrii,intro zii le gasesti tu

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 06 iulie 2014

      Se pot face si cu carne tocata de pasare (e mai usoara )

    • Fara foto

      Ety Rabinovici , 06 iulie 2014

      trebuie sa fie buna o voi incerca ceva usor ptr lunile de vara

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

      Multumesc Magda!

    • Fara foto

      Manea Magda , 26 iulie 2013

      trebuie incercat neaparat. arata mult prea bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 3 felii salam cu sunca
  • 150-200 gr cas de oaie
  • 3 linguri parmezan ras
  • 80-100 gr cascaval
  • 3 oua
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Sidy (Chef de cuisine)

Hmmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Trebuie sa fac si eu reteta asta minunata....

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Placinta cu leurda si branza