Se acopera dovleceii cu apa, se adauga un varf de cutit de sare si se pun pe foc sa clocoteasca repede. Se da apoi focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se scurg bine si se mixeaza in robotul de bucatarie. Se-ncinge cuptorul la 170gr..
Se topeste untul sau margarina si se caleste in el ceapa tocata, care se incorporeaza apoi impreuna cu ouale, smantana si 3 linguri de cascaval ras in piureul de dovlecei. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza.
Se ia o forma termorezistenta, se presara in ea 3 linguri de cascaval ras, peste care se toarna dovleceii. Se amesteca pesmetul cu restul de cascaval ras si se presara peste dovlecei.
Se dau dovleceii la cuptor si se lasa 40 de minute sa se inchege, dupa care se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii