autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei gratinati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja si taiati felii, sare, , piper negru, , 25 g unt sau margarina,, 1 ceapa tocata marunt, , 2 oua, , 6 linguri smantana groasa, , 75 g cascaval ras, , 2 linguri pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se acopera dovleceii cu apa, se adauga un varf de cutit de sare si se pun pe foc sa clocoteasca repede. Se da apoi focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se scurg bine si se mixeaza in robotul de bucatarie. Se-ncinge cuptorul la 170gr..
Se topeste untul sau margarina si se caleste in el ceapa tocata, care se incorporeaza apoi impreuna cu ouale, smantana si 3 linguri de cascaval ras in piureul de dovlecei. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza.
Se ia o forma termorezistenta, se presara in ea 3 linguri de cascaval ras, peste care se toarna dovleceii. Se amesteca pesmetul cu restul de cascaval ras si se presara peste dovlecei.
Se dau dovleceii la cuptor si se lasa 40 de minute sa se inchege, dupa care se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

14 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg dovlecei curatati de coaja si taiati felii
  • sare
  • piper negru
  • 25 g unt sau margarina,
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 oua
  • 6 linguri smantana groasa
  • 75 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta