autor:

autor

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete la gratar

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura), 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici, curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde, groase de circa 1cm, 2 linguri de ulei de masline, plus inca 1 lingurita (la final), Sare, piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi, ceapa, cumin, cimbrisor si oregano), 2 - 3 lingurite de aceto balsamico, Patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.

Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.

Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.

Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!

Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Piept la gratar cu legume

Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete la gratar
Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati. Se usuca cu prosoape absorbante. Se aplica ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Cornea , 03 mai 2014

    Interesant!

  • Fara foto

    Claudia Si Sorin , 02 mai 2014

    adaugati la patrunjel si niste usturoi pisat, e si mai bun. In loc de dovlegei puteti face si vinete, sunt f bune. Italienii sunt specialisti in asa ceva. incercati

  • Fara foto

    Jo Russ , 02 mai 2014

    pare teribil de bun! merci!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura)
  • 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici
  • curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde
  • groase de circa 1cm
  • 2 linguri de ulei de masline
  • plus inca 1 lingurita (la final)
  • Sare
  • piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi
  • ceapa
  • cumin
  • cimbrisor si oregano)
  • 2 - 3 lingurite de aceto balsamico
  • Patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Antricot de Vita Maturat si Aromatizat pe Pat de Taitei de Cartofi