autor:

autor

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete la gratar

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura), 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici, curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde, groase de circa 1cm, 2 linguri de ulei de masline, plus inca 1 lingurita (la final), Sare, piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi, ceapa, cumin, cimbrisor si oregano), 2 - 3 lingurite de aceto balsamico, Patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

5 voturi

Mod de preparare

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.

Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.

Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.

Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!

Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Snack de toamna

Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Gratar de legume cu ficatei

Gratar de legume cu ficatei

Speli vanata,rosiile si deovlecelul,cureti ardeii grasi,ciupercile si cepele,apoi tai vanata si dovlecelul

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Ana Cornea , 03 mai 2014

    Interesant!

  • Claudia Si Sorin , 02 mai 2014

    adaugati la patrunjel si niste usturoi pisat, e si mai bun. In loc de dovlegei puteti face si vinete, sunt f bune. Italienii sunt specialisti in asa ceva. incercati

  • Jo Russ , 02 mai 2014

    pare teribil de bun! merci!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

5 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura)
  • 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici
  • curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde
  • groase de circa 1cm
  • 2 linguri de ulei de masline
  • plus inca 1 lingurita (la final)
  • Sare
  • piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi
  • ceapa
  • cumin
  • cimbrisor si oregano)
  • 2 - 3 lingurite de aceto balsamico
  • Patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Frigarui cu porc si legume Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în

1 vot    7 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Frigarui cu porc si legume