autor:

autor

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete la gratar

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura), 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici, curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde, groase de circa 1cm, 2 linguri de ulei de masline, plus inca 1 lingurita (la final), Sare, piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi, ceapa, cumin, cimbrisor si oregano), 2 - 3 lingurite de aceto balsamico, Patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.

Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.

Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.

Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!

Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.
Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate

19 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele din fasole

Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Cornea , 03 mai 2014

    Interesant!

  • Fara foto

    Claudia Si Sorin , 02 mai 2014

    adaugati la patrunjel si niste usturoi pisat, e si mai bun. In loc de dovlegei puteti face si vinete, sunt f bune. Italienii sunt specialisti in asa ceva. incercati

  • Fara foto

    Jo Russ , 02 mai 2014

    pare teribil de bun! merci!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura)
  • 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici
  • curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde
  • groase de circa 1cm
  • 2 linguri de ulei de masline
  • plus inca 1 lingurita (la final)
  • Sare
  • piper negru proaspat macinat,  paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi
  • ceapa
  • cumin
  • cimbrisor si oregano)
  • 2 - 3 lingurite de aceto balsamico
  • Patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi
Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Ceafa de porc la gratar cu legume Ceafa de porc la gratar cu legume

Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled  Kibbeh ) Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe

0 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Aperitive cu carne