Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.
Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.
Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.
Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!
Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii