autor:

merisoare de padure

» » Conserve si muraturi

Dovlecei murati

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
1kg dovlecei, un morcov, o ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, frunze de telina, 100g otet

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala, dovleceilor li se taie cele doua capete, se inteapa usor cu o furculita pe lateral si se introduc in borcan, iar printre ei se adauga morcovul taiat subtire, ceapa taiata in patru, usturoiul curatat, piperul si foile de dafin, iar deasupra se pun frunzele de telina.

Se dau in clocot 2 litri de apa in care s-au adaugat doua linguri de sare (pentru muraturi) si paharul de otet.

Se toarna apa peste dovlecei, cu grije sa nu se dea cu apa pe dinafara borcanului (crapa).

Dupa 3-4 zile se scoate cate o bucata, se decojeste si se serveste taiat in feliute subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dovlecei murati de vara

Dovlecei murati de vara

1. Se spala dovleceii, se curata de codita si de varf, iar apoi se taie in doua si fiecare jumatate

37 voturi    26 comentarii
1h
Salate de legume
Dovlecei murati

Dovlecei murati

Se spala foarte bine dovleceii si se taie in fasii de grosime potrivita. Se curata semintele,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Niciodata nu am mancat, nici nu am pus la murat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

    O reteta foarte interesanta, nu am pregatit si nici nu am auzit de asa ceva. Merita incercata !

  • alina84mrc

    alina84mrc (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Am mancat dovlecei murati in otet, sunt foarte buni.Multumim pt reteta, o voi incerca!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

      Interesant,nu am mancat niciodata.Dar merita incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de merisoare de padure
omleta cu pancetta affumicata

omleta cu pancetta affumicata

Ceapa se curata, se taie in doua apoi taiata rondele un pic mai groase, se freaca cu un pic de sare

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
fasole verde cu aripi de pui

fasole verde cu aripi de pui

in timp ce se fierb aripile intr-un litru jumate de apa,se arunca spuma,dupa care se strecoara. separat

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
fasole cu costita afumata

fasole cu costita afumata

costita se taie cuburi si se prajeste in putin ulei, dupa care se pune separat. in untura obtinuta

21 voturi    14 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Niciodata nu am mancat, nici nu am pus la murat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ardei decorativi picanti in otet