Dovlecei murati

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei murati

Ingrediente

  • 1kg dovlecei
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • 100g otet

Mod de preparare

Dupa ce se spala, dovleceilor li se taie cele doua capete, se inteapa usor cu o furculita pe lateral si se introduc in borcan, iar printre ei se adauga morcovul taiat subtire, ceapa taiata in patru, usturoiul curatat, piperul si foile de dafin, iar deasupra se pun frunzele de telina.

Se dau in clocot 2 litri de apa in care s-au adaugat doua linguri de sare (pentru muraturi) si paharul de otet.

Se toarna apa peste dovlecei, cu grije sa nu se dea cu apa pe dinafara borcanului (crapa).

Dupa 3-4 zile se scoate cate o bucata, se decojeste si se serveste taiat in feliute subtiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor