autor:

ALINA BANICA

» » , Aperitive, Salate

Dovlecei murati de vara

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
Pentru ca acum este sezonul dovleceilor m-am gandit sa mai postez o reteta delicioada cu aceste legume., -6-8 dovlecei tineri, -8-10 catei de usturoi nou, -O legatura de marar verde, -4 foi de dafin, -Boabe de piper, -Boabe de mustar., , Pentru saramura:, - 2 l de apa, - 30 g sare pentru litrul de solutie( 60 g in total), - 50 ml otet din vin , - 2 linguri miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

1. Se spala dovleceii, se curata de codita si de varf, iar apoi se taie in doua si fiecare jumatate se taie in sferturi.
2. In borcane de aproximativ 2 l se aseaza pe fund marar, dafin,catei de usturoi, piper boabe si mustar boabe.
3. apoi se aseaza feliile de dovlecei in picioare, iar printre ei se mai pune marar.
4. Cand terminam primul rand adaugam iar dafin, piper, usturoi, mustar si putem pune randul urmator.
5. La final se adauga iar condimentele si este de preferat sa punem bete de marar deasupra pentru a-i tine in solutie.
6. Intr-o oala se prepara solutia: 2l de apa, cu 60 g sare, otetul si mierea de albine. Se aduce totul la ferbere si se toarna fierbinte peste dovlecei.
7. Se lasa intr-un loc insorit pentru 4-5 zile si gata. Apoi se pot manca alaturi de diferite preparate din legume si carne.

Pofta buna!

P.S. Trebuie sa va spun sa nu incercati reteta pentru iarna pentru ca nu va tine, solutia pentru murat are cu totul alte cantitati pentru cei de iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei murati de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata crocanta cu paine, rosii si usturoi

Salata crocanta cu paine, rosii si usturoi

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC. 2. Se pun cubuletele de paine intr-o tava, se stropesc cu 1 lingura

6 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt

Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt

Este vorba de o salata bogata in legume de toamna, este usor de preparat, foarte delicioasa si aromanta

25 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana , 04 iunie 2017

    Foarte buna reteta

  • Fara foto

    Daniela Serban , 21 iulie 2015

    Și pentru iarna cum se pun ?

  • Fara foto

    Carmela Doriana , 19 iulie 2015

    sunt foarte gustosi!

    • Fara foto

      emilia , 24 iunie 2015

      O reteta foarte buna

    • Fara foto

      Dana Daniela , 11 iulie 2014

      este o idee buna ....merita incercata reteta!

    • Fara foto

      Lilly Mihai , 11 iulie 2014

      dovleceii pt iarna , se conserva dupa aceeasi reteta ca si castravetii bulgaresti...sunt buni dovleceii murati , mie mi-au placut...

    • Fara foto

      Veronica Tasca , 11 iulie 2014

      bn ex vecinul nstru cf ?

    • Fara foto

      Gus Silvia , 11 iulie 2014

      Nu imi place

    • Fara foto

      Adela Gagiu , 11 iulie 2014

      imi place, nu am mancat dovlecei murati niciodata

    • Fara foto

      Emil Zizi Rau , 11 iulie 2014

      Pai spune-o pe cea de iarna!

    • Fara foto

      Valer , 04 iulie 2014

      Spune-mi o reteta de conservare pentru iarna!

    • Fara foto

      Natalia Rusu , 30 iunie 2014

      trebuie să fie gustoți

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      interesanta reteta asta -si imi place sa o incerc-te felicit

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Nu stiu sa spun cu siguranta zona din care provine reteta, dar , ca si la zeama de corcoduse, cred ca este specifica zonelor din arcul extra-carpatic adica Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, acolo unde se si cultiva destul de mult dovleceii, iar oamenii au invatat sa-i prepare intr-o mie de feluri.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc! Sa stiti ca au iesit tare gustosi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Tare bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Nu am stiut ca dovleceii se conserva, dar cu siguranta in vara asta am sa fac reteta ta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Sint apetisanti.In urma cu citiva ani,sotul meu,a gasit dovlecei f.mici;cca 5 cm,lungime.Mi-a cumparat vreo 3 kg. Nu stiam,ce sa fac cu ei,asa mici;voiam neaparat,sa ramina intregi;erau prea frumosi,sa-i tai. Si atunci,i-am murat;au iesit f buni;si pt.ca nu aveam nici o reteta,am facut saramura de la castraveti. Ma bucur,Alina,ca mi-ai amintit de dovlecei murati.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Nu stiu cu siguranta de unde este...eu sunt din Constanta, dar bunica mea era din Prahova...

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Nu stiam ca se mureaza dovleceii.Felicitari pt. reteta.Din ce zona este?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Si mie imi plac tare mult...Felicitari pentru reteta... De cand am restrictie la sare conserv dovlecei, gogonele, castraveciori intr-o solutie din otet ,apa,condimente si stau foarte bine atat vara cat si iarna....(am reteta pe site )

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Asa cum am mai spus si altadata... Incerc sa postez retetele pe care le facea bunica mea pe vremea cand eram copil... Nu stiu cat de corecte sunt...dar eram copil...si chiar si acum le vad tot prin ochii aceia. Imi amintesc ca avea borcane mari de 10-12 l si mura in ei vara dovlecei, dupa trei, patru zile de stat la soare erau tare buni. Margeam si ne luam singuri din borcan si mancam...

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Am mancat dovlecei murati undeva in zona Brailei , sunt foarte gustosi, v-o recomand!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Nici eu nu am stiut de aceastã retetã,cu sigurantã este foarte bun!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta.Nu am am facut niciodata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca acum este sezonul dovleceilor m-am gandit sa mai postez o reteta delicioada cu aceste legume.
  • -6-8 dovlecei tineri
  • -8-10 catei de usturoi nou
  • -O legatura de marar verde
  • -4 foi de dafin
  • -Boabe de piper
  • -Boabe de mustar.
  • Pentru saramura:
  • - 2 l de apa
  • - 30 g sare pentru litrul de solutie( 60 g in total)
  • - 50 ml otet din vin
  • - 2 linguri miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Mariana

Foarte buna reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
SALATA DE VARA