autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei - nuferi - cu curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
400 g carne tocata de curcan, 3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare), 50 g orez, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2 morcovi, 3-4 linguri de faina, 1 legatura marar, cateva frunze de spanac, 300 ml bulion, 50 ml ketchup, 50 ml ulei, optional cateva ciuperci, sare, piper, 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul peste carnea tocata. Omogenizati bine umplutura.
Dovleceii se spala si se curata foarte subtire de coaja. Se taie in bucati de 8-10 cm lungime si fiecare bucata se scobeste, lasand cam 1 cm intreg la baza si marginile de aproximativ 7-8 mm grosime.
Cu un cutit micut scoateti de pe margine bucati triunghiulare cu baza in sus si cu o latime de aproximativ 3-4 cm, ca sa formati petalele nuferilor. Presarati apoi dovleceii cu sare, piper si concentrat si umpleti-i cu compozitia de carne. In mijlocul fiecarui nufar infigeti cateva bastonase subtiri de morcov si putin marar (staminele si pistilul nufarului). Asezati nuferii intr-o tava mai inalta pe un pat de felii de rosii, ardei gras, cateva frunze de spanac, marar.
Turnati in tava bulionul ramas si 300-400 ml apa, cat sa acopere bine carnea. Varfurile nuferilor pot ramane afara din zeama. Dati tava la cuptor 60 minute la foc mic.
Scoateti tava si acoperiti nuferii cu folie de aluminiu (staniol) si mai lasati 45 minute la foc mic. Scoateti nuferii cu o paleta pe un platou iar in tava adaugati faina desfacuta in putina apa, condimentati, puneti tava pe flacara aragazului si amestecati bine cu un tel para pana se leaga sosul. Turnati sosul in platou si garnisiti cu smantana, frunze de spanac, ketchup, verdeata, felii de rosii, etc.
Cu ce s-a scobit din dovlecei puteti face o supa crema.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei - nuferi - cu curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cat fierb cartofii

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se

18 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex Ropot , 12 iulie 2014

    foarte gustos

  • Fara foto

    Natalia , 17 martie 2010

    Bun

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Da, Flori. Imi plac. Este bine ca tava sa fie un pic mai adanca, zeama sa acopere complet carnea, altfel orezul ramane nefiert. Asa am patit prima data.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Inca o data felicitari atat pentru Doina cat si pentru ,,flori de piatra''.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Felicitari pentru reteta !

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Ce poftă mi se face...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Multumesc de aprecieri. Sunt foarte gustosi. Imi pare bine ca acum se vede si filmuletul.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Minunat Doina !!! Cred ca si la gust sunt o bunatate ! Felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      O reteta de sezon extraordinara.Multumesc si felicitari si de la mine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      In filmuletul urmator puteti vedea cum fac "nuferii": http://www.youtube.com/watch?v=6KQUI9KE5eM

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      cred ca reteta este excelenta;sa tinem cont:dovleceii sunt foarte flagili!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu, felicitari pentru reteta, arata super!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Doinita, mi-ai dat o idee foarte buna! Cu siguranta am sa o incerc.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Ca de obicei ,ne rasfeti...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arată minunat! Excepţional!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata minunat! Nota maxima de la mine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare)
  • 50 g orez
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 legatura marar
  • cateva frunze de spanac
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml ulei
  • optional cateva ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Natalia

Bun

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci