autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei tineri, 2 oua, 4 linguri faina, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei de prajit, cateva fire de patrunjel, 1/4 ardei rosu, 1 ardei iute, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

30 voturi

Mod de preparare

Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele.
Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.
Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.
Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.
Se servesc ca atare sau ca garnitura.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Caprese

Pui Caprese

Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare,

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in ulei ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati

15 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt tare gustosi, ne plac tare mult.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte buni!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Doina sunt deliciosi dovleceii tai asa cu usturoi.Si eu ii fac cam cum spune Mirey...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu fac uneori mamaliga. Doar ca, in afara de mine, nimeni nu prea mananca mamaliga.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Fac cat de des pot aceasta reteta ca-mi plac dovleceii pregatiti astfel. Eu fac un pic de mamaliga si un mujdei de usturoi can fac dovlecei pane.Sunt f. gustosi,incercati .

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata foarte apetisant, Mirey.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Serviti si o portie de la mine.Eu ii tai cubulete, ii pun in aluat de clatite si ii pun cu lingura in ulei incins.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Si mie imi plac dovleceii pane.

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      si eu prepar reteta asta doar ca in loc de faina pun pesmet in compozitie.In schimb trec dovleceii prin faina si apoi prin compozitie.Dovleceii pane sunt o bunatate indiferent de reteta dupa care sunt preparati!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      O sa mai atasez o fotografie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Si mie imi place sa combin la fierbere in acelasi vas ardei umpluti, dovlecei, sarmalute, rosii umplute, isi lasa fiecare aroma si gustul si iese ceva unic.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Eu adaug si marar...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Noua ne plac si cei umpluti. De multe ori, cand fac ardei sau sarmalute, mai pun cate si un dovlecel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si noi consumam dovlecei, ne plac foarte mult gatiti pane.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Mie personal imi plac foartye mult dovleceii si imi fac mereu,pentru ca nu au calorii prea multe si sunt buni la dieta.Felicitari pentru reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Doina, arata foarte bine dovleceii! Mie imi plac tare mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de prajit
  • cateva fire de patrunjel
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de smântână