autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei prajiti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
750 g dovlecei mici, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 foaie de dafin, , 1/4 lingurita nucsoara rasa, , sare, , piper negru macinat, , 1/4 l apa, , faina, , ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia de dafin, nucsoara, sarea si piperul, se toarna peste ei apa si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.
Se scurge apa, se zvanta bine dovleceii cu hartie absorbanta si se dau prin faina.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita (tuci) si se prajesc dovleceii pana ce se rumenesc frumos. Se zvanta din nou si se servesc imediat (eventual se mai adauga putina sare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti cu ou, rosii si usturoi

Dovlecei prajiti cu ou, rosii si usturoi

1. Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza putin. 2. Se trec prin ou batut,

10 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti cu branza

Dovlecei prajiti cu branza

1. Se spala dovleceii si se zvanta. Apoi se taie felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe

15 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 750 g dovlecei mici
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1/4 l apa
  • faina
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez simplu