autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei prajiti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
750 g dovlecei mici, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 foaie de dafin, , 1/4 lingurita nucsoara rasa, , sare, , piper negru macinat, , 1/4 l apa, , faina, , ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia de dafin, nucsoara, sarea si piperul, se toarna peste ei apa si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.
Se scurge apa, se zvanta bine dovleceii cu hartie absorbanta si se dau prin faina.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita (tuci) si se prajesc dovleceii pana ce se rumenesc frumos. Se zvanta din nou si se servesc imediat (eventual se mai adauga putina sare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Dovlecei prajiti cu branza

Dovlecei prajiti cu branza

1. Se spala dovleceii si se zvanta. Apoi se taie felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe

15 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 750 g dovlecei mici
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1/4 l apa
  • faina
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR