autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Dovlecei prajiti de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
2 dovlecei, faina si pesmet, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 2-3 catei de usturoi, sare,, o lingura vin alb, otet de mere dupa gust, marar sau patrunjel tocat marunt dupa gust, o lingura ulei de masline, 3-4 linguri apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se sterg,nu se curata de coaja,se taie capetele si se taie rondele sau cubulete. Eu de data aceasta i-am taiat cubulete ,i-am trecut prin faina amestecata cu pesmet si i-am prajit in ulei incins in prealabil.Dupa prajire i-am scos pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei ,apoi am turnam peste dovlecei sosul preparat din ulei,usturoiul pisat,otet de mere dupa gust, o lingura vin alb 3-4 linguri apa calduta ,marar sau patrunjel tocat marunt,sare si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei prajiti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de fasole de post

Ciorba de fasole de post

Alegem fasolea de impuritati, o punem in apa rece de seara iar a doua zi o spalam si o fierbem separat

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post
Snitel de soia cu rozmarin

Snitel de soia cu rozmarin

Fierb snitelul in apa cu ceapa, vin,condimente.Scurg snitelul in prosop. Din faina, apa minerala,

5 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Sunt foarte apreciati in familia mea ! Felicitari !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte buni, sanatosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Deliciosi si aromati! Mie imi plac asa simpli ,mai ales vara cand simti nevoia de mancaruri mai usoare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Va multumesc mult tuturor...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte frumoasa prezentarea. Mie imi plac dovleceii foarte mult.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ca de obicei o reteta excelenta marca Valentina !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte frumos prezentata reteta ta draga Valentina.Imi place si eu sunt o mare fana a dovlecelului.Am sa fac si eu reteta ta,cred ca a fost o bunatate.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate...mi-e imi plac foarte mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte , foarte gustosi. *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Delicios!!!i-mi plac mult cu acest sos!!!!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Felicitari ! O idee buna pentru zilele toride;sa scapam repede de aragaz.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Multumesc mult.Intr-adevar merg serviti ca si garnitura in afara zilelor de post...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Deliciosi!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte buni!

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Tare mult imi plac.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesant...cred ca merge foarte bine ca si garnitura la o friptura sau gratar...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Tare buni, imi plac dovleceii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • faina si pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare,
  • o lingura vin alb
  • otet de mere dupa gust
  • marar sau patrunjel tocat marunt dupa gust
  • o lingura ulei de masline
  • 3-4 linguri apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Negresa de post