Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adauga peste ele orezul spalat si scurs si caleste pana se evapora apa. Dupa racire pune acest amestec peste carnea tocata, pune oul, 2 linguri suc de rosii, sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita joasa (in care sa incapa toti dovleceii unul langa altul), caleste in ulei ceapa si bucata de ardei tocate fin 2-3 min, trage de pe foc si pune faina amestecand, toarna rosiile in bulion, zaharul, sarea, pune din nou pe foc. Toarna apa calda treptat si lasa sa fiarba 5 min pe aragaz. Aseaza dovleceii cu taietura in sus si cu ,,capacelele,, puse si introdu cratita la cuptor , la foc mic-mediu cam 30 minute. La final presara patrunjel tocat marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii