autor:

Simona

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
450 gr carne tocata (vita si porc), 80 gr orez, 6-7 dovlecei rotunzi, O ceapa, 1 morcov, 2 linguri suc de rosii (pt carne), Sare, piper, 2 linguri ulei, un ou., Pentru sos: o ceapa mica, o suvita de ardei gras rosu, o lingura faina, 200 gr rosii in bulion tocate, 3 linguri ulei, patrunjel verde, ½ lingurita de zahar, 250 ml apa calda, ½ lingurita sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adauga peste ele orezul spalat si scurs si caleste pana se evapora apa. Dupa racire pune acest amestec peste carnea tocata, pune oul, 2 linguri suc de rosii, sare si piper dupa gust.

Intr-o cratita joasa (in care sa incapa toti dovleceii unul langa altul), caleste in ulei ceapa si bucata de ardei tocate fin 2-3 min, trage de pe foc si pune faina amestecand, toarna rosiile in bulion, zaharul, sarea, pune din nou pe foc. Toarna apa calda treptat si lasa sa fiarba 5 min pe aragaz. Aseaza dovleceii cu taietura in sus si cu ,,capacelele,, puse si introdu cratita la cuptor , la foc mic-mediu cam 30 minute. La final presara patrunjel tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne de curcan

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Am tocat cepele marunt si le-am pus la calit in ulei de masline iar cand au capatat o culoare usor

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui romanesc

Pui romanesc

Varza se taie marunt se pune intr-un castron si se adauga dupa gust boia si piper. Carnea de pui

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 450 gr carne tocata (vita si porc)
  • 80 gr orez
  • 6-7 dovlecei rotunzi
  • O ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri suc de rosii (pt carne)
  • Sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • un ou.
  • Pentru sos: o ceapa mica
  • o suvita de ardei gras rosu
  • o lingura faina
  • 200 gr rosii in bulion tocate
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • ½ lingurita de zahar
  • 250 ml apa calda
  • ½ lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

40 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza ca la Mama Acasa