autor:

Simona

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
450 gr carne tocata (vita si porc), 80 gr orez, 6-7 dovlecei rotunzi, O ceapa, 1 morcov, 2 linguri suc de rosii (pt carne), Sare, piper, 2 linguri ulei, un ou., Pentru sos: o ceapa mica, o suvita de ardei gras rosu, o lingura faina, 200 gr rosii in bulion tocate, 3 linguri ulei, patrunjel verde, ½ lingurita de zahar, 250 ml apa calda, ½ lingurita sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adauga peste ele orezul spalat si scurs si caleste pana se evapora apa. Dupa racire pune acest amestec peste carnea tocata, pune oul, 2 linguri suc de rosii, sare si piper dupa gust.

Intr-o cratita joasa (in care sa incapa toti dovleceii unul langa altul), caleste in ulei ceapa si bucata de ardei tocate fin 2-3 min, trage de pe foc si pune faina amestecand, toarna rosiile in bulion, zaharul, sarea, pune din nou pe foc. Toarna apa calda treptat si lasa sa fiarba 5 min pe aragaz. Aseaza dovleceii cu taietura in sus si cu ,,capacelele,, puse si introdu cratita la cuptor , la foc mic-mediu cam 30 minute. La final presara patrunjel tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu cartofi la tava

Pui cu cartofi la tava

Se spala puiul si se condimenteaza cu sare, piper, paprika. Intr-o tava puneti felii de morcov, bucatele

37 voturi    12 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ficat de porc cu salvie si vin rosu

Ficat de porc cu salvie si vin rosu

Calim usturoiul si salvia tocate in uleiul de masline.Adaugam ficatul taiat bucatele, il lasam sa

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 450 gr carne tocata (vita si porc)
  • 80 gr orez
  • 6-7 dovlecei rotunzi
  • O ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri suc de rosii (pt carne)
  • Sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • un ou.
  • Pentru sos: o ceapa mica
  • o suvita de ardei gras rosu
  • o lingura faina
  • 200 gr rosii in bulion tocate
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • ½ lingurita de zahar
  • 250 ml apa calda
  • ½ lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

42 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la punga