autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
15 ardei potriviti, 2 dovlecei, 7-8 cepe mari, 4 morcovi mari, 2 rosii, 1 gogosar, 1 cana ulei, 750 carne tocata amestec ( porc cu vita), 400 gr orez, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 5-6 lingrui pasta de tomate, 1 ou, marar verde, patrunjel verde, frunze de vita de vie, , Pentru sosul de rosii:, , 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingurita busuioc, 1/2 lingurita oregano

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.
Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.
Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.
Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.
La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.
Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.
Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.
Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.
Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.
Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba.
Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.
Sosul de rosii:
Rosiile le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.
Il lasam pe foc 5 minute si este gata.
Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.
Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 15 ardei potriviti
  • 2 dovlecei
  • 7-8 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 rosii
  • 1 gogosar
  • 1 cana ulei
  • 750 carne tocata amestec ( porc cu vita)
  • 400 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5-6 lingrui pasta de tomate
  • 1 ou
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • frunze de vita de vie
  • Pentru sosul de rosii:
  • 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar