autor:

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
15 ardei potriviti, 2 dovlecei, 7-8 cepe mari, 4 morcovi mari, 2 rosii, 1 gogosar, 1 cana ulei, 750 carne tocata amestec ( porc cu vita), 400 gr orez, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 5-6 lingrui pasta de tomate, 1 ou, marar verde, patrunjel verde, frunze de vita de vie, , Pentru sosul de rosii:, , 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingurita busuioc, 1/2 lingurita oregano

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.
Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.
Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.
Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.
La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.
Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.
Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.
Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.
Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.
Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba.
Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.
Sosul de rosii:
Rosiile le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.
Il lasam pe foc 5 minute si este gata.
Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.
Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 15 ardei potriviti
  • 2 dovlecei
  • 7-8 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 rosii
  • 1 gogosar
  • 1 cana ulei
  • 750 carne tocata amestec ( porc cu vita)
  • 400 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5-6 lingrui pasta de tomate
  • 1 ou
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • frunze de vita de vie
  • Pentru sosul de rosii:
  • 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat