autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 buc. dovlecei, 500 gr. de carne, o felie de piine, o ceapa, 3 linguri de orez, patrunjel si marar verde, sare, piper. Pentru sos: o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei, o lingurita de faina, o ceasca de smintina si una de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din miez. Se dau prin masina de tocat carnea, felia de piine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura se pune orezul pe jumatate fiert, apoi se adauga patrunjel si marar verde si se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se umplu bucatile de dovlecei, se astupa cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Se prajesc. Intr-un vas separat se pregateste sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, se pun faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Se adauga un pahar cu apa, se clocoteste sosul citeva minute si se toarna peste dovlecei. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cind dovleceii sint gata, se aduc la masa, acoperiti cu smintina sau iaurt si decorati cu verdeata proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 buc. dovlecei
  • 500 gr. de carne
  • o felie de piine
  • o ceapa
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper. Pentru sos: o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smintina si una de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocale