autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 buc. dovlecei, 500 gr. de carne, o felie de piine, o ceapa, 3 linguri de orez, patrunjel si marar verde, sare, piper. Pentru sos: o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei, o lingurita de faina, o ceasca de smintina si una de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din miez. Se dau prin masina de tocat carnea, felia de piine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura se pune orezul pe jumatate fiert, apoi se adauga patrunjel si marar verde si se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se umplu bucatile de dovlecei, se astupa cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Se prajesc. Intr-un vas separat se pregateste sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, se pun faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Se adauga un pahar cu apa, se clocoteste sosul citeva minute si se toarna peste dovlecei. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cind dovleceii sint gata, se aduc la masa, acoperiti cu smintina sau iaurt si decorati cu verdeata proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga

6 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 buc. dovlecei
  • 500 gr. de carne
  • o felie de piine
  • o ceapa
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper. Pentru sos: o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smintina si una de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui