Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din miez. Se dau prin masina de tocat carnea, felia de piine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura se pune orezul pe jumatate fiert, apoi se adauga patrunjel si marar verde si se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se umplu bucatile de dovlecei, se astupa cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Se prajesc. Intr-un vas separat se pregateste sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, se pun faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Se adauga un pahar cu apa, se clocoteste sosul citeva minute si se toarna peste dovlecei. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cind dovleceii sint gata, se aduc la masa, acoperiti cu smintina sau iaurt si decorati cu verdeata proaspata.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii