autor:

lizz

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei scobiti de miez, , umplutura:, 1/2 kg carne tocata, 1 ceapa tocata, 1 lingura orez, 1 lingura bulion, sare si piper, 3 linguri ulei, , legume:, 2 cepe taiate in 4 sferturi, 3 rosii taiate felii mari, 1 lingura de morcov si mazare, 1 sfert de telina taiata cuburi mari, sare, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.
Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Cureti dovlecei de coaja, ii tai pe lungime in jumatati si ii scobesti de miez pe care nu-l arunci.

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei umpluti la cuptor

Dovlecei umpluti la cuptor

Curatam dovleceii de coaja. Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior. Ceapa o curatam

5 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Foarte bine arata! Si bine prezentat!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Buni si sanatosi!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte buni sunt dovleceii umpluti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Un deliciu ...Frumoasa prezentare...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Frumos, si tare bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei scobiti de miez
  • umplutura:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura bulion
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei
  • legume:
  • 2 cepe taiate in 4 sferturi
  • 3 rosii taiate felii mari
  • 1 lingura de morcov si mazare
  • 1 sfert de telina taiata cuburi mari
  • sare
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu friptura de pui