autor:

lizz

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei scobiti de miez, , umplutura:, 1/2 kg carne tocata, 1 ceapa tocata, 1 lingura orez, 1 lingura bulion, sare si piper, 3 linguri ulei, , legume:, 2 cepe taiate in 4 sferturi, 3 rosii taiate felii mari, 1 lingura de morcov si mazare, 1 sfert de telina taiata cuburi mari, sare, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.
Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei si Dovlecei Umpluti

Ardei si Dovlecei Umpluti

1-Se taie la fiecare ardei capacelele, se spala ardeii, se curata de seminte si se lasa sa se scurga

16 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Foarte bine arata! Si bine prezentat!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Buni si sanatosi!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte buni sunt dovleceii umpluti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Un deliciu ...Frumoasa prezentare...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Frumos, si tare bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei scobiti de miez
  • umplutura:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura bulion
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei
  • legume:
  • 2 cepe taiate in 4 sferturi
  • 3 rosii taiate felii mari
  • 1 lingura de morcov si mazare
  • 1 sfert de telina taiata cuburi mari
  • sare
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Varza dulce cu piept de porc