autor:

LALY

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
1500 gr carne tocata, 3 cepe, 1 ceasca cu orez, 2-3 rosii ( pentru capacele), 4-5 dovlecei mai mici, sare,, 200 ml suc de rosii, 3 linguri cu pasta de tomate, 3 linguri cu ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit, o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp, dovleceii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingura. Umplem dovleceii cu amestecul de carne. Intr-o cratita mai inalta, asezam dovleceii unul langa celalalt.Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra dovleceilor. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos. Servim dovleceii cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Speli bine dovleceii, le tai un capacel,la capatul mai larg, dupa care ii scobesti bine cu o ligurita.Ii

1 vot    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    materodyca , 16 iulie 2015

    bun.

  • Fara foto

    rodica , 16 iunie 2015

    1500g carne?

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 14 septembrie 2014

    Sunt foarte buni si asa ,dar eu ii tai in jumatate dovleceii, ii scobesc si pun putina sare pentru a se inmuia putin.Intre timp tai ceapa ,morcovi,patrunjel,telina foarte subtire sau chiar rasi pe razatoare,se calesc in putin ulei apoi amesteci cu carne tocata daca faci de dulce daca nu faci de post,se pune si ou sa lege compozitia.Eu pun si usturoi ca la chiftelute.Amestecul il punem in cuptor sa se coaca.Poti pune deasupra rosii taiate sau bulion cum vrei pot fi mai multe feluri.Acest amestec il pun si in ciuperci si iese un alt fel de mancare.De obicei eu nu prajesc in ulei chiftelele ci le coc in cuptor pe dovlecei,ciuperci sau vinete taiate felii.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 19 iunie 2014

      Aurora,astept sa-mi spui cum au iesit.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 19 iunie 2014

      Georgeta,sunt foarte gustosi.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 19 iunie 2014

      Elena,asa este sunt foarte buni.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 19 iunie 2014

      Rodica,astept sa-mi spui cum ti-au iesit

    • Fara foto

      Popa Mihaela Maria , 17 iunie 2014

      am intrat de curiozitate sa vad daca an si eu in gradina ,dar fratilor, a bea a dat floarea....

    • Fara foto

      Aurora Manolache , 17 iunie 2014

      arata bine,am s-o incerc si eu.

    • Fara foto

      Drenea Georgeta , 16 iunie 2014

      da sunt sunt foarte gustosi......

    • Fara foto

      Elena Nastase , 16 iunie 2014

      este o reteta buna si consistenta......!!!!

    • Fara foto

      Gheorghe Barnutiu , 16 iunie 2014

      nu am preparat niciodata dar incercarea moarte nu are ...

    • Fara foto

      Rodica Andrei , 16 iunie 2014

      buna reteta,abea astept s-o fac

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      Valentina,esti o comoara,asa cum esti de obicei,pupici dulci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      bun,bun,bun...

    • Ionel_Bonda

      Ionel_Bonda (Bucatar sef) , 16 noiembrie 2013

      Sint fan dovlecel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata
  • 3 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 2-3 rosii ( pentru capacele)
  • 4-5 dovlecei mai mici
  • sare,
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri cu pasta de tomate
  • 3 linguri cu ulei

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

materodyca

bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Varza a la Cluj