autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana0872 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2012

Ingrediente
4-5 dovlecei (cam 1,2 kg), 1 cutie rosii intregi,1 ceapa (mica), 1/2 ardei rosu,1 morcov, 1 bucatica telina, 150 gr ciuperci (la cutie sau inghetate), 50 gr pesmet, busuioc, patrunjel, curry, sare, ulei de masline, 1/2 lingurita de zahar, busuoic, piper, am folosit piper cu usturoi), patrunjel frunze (eu am folosit uscate)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiet si cand clocoteste se pun dovleceii si se lasa sa fiarba 10 min. Dupa ce au fiert, se scot si se trec pe sub jet de apa rece. Se taie dovleceii in jumatate, se storc de apa si se scoate mijlocul (unde au seminte) cu o lingurita.

In tigaia incinsa in care s-a pus ulei se pun legumele taiate marunt (ceapa, ardei, telina, morcov, ciuperci, mijlocul de la dovlecel) si se calesc (aproximativ 5-7 min) peste care se pun rosiile din conserva taiate marunt si sucul de rosii (din conserva). Se asesoneaza cu sare, piper,zahar, busuioc, patrunjel si se mai lasa pe foc pana scade sosul de rosii (cam 7-8 min) dupa care se pune pesmetul si se mai lasa 5 min.

Pe o tava in care se pune hartie de copt se aseaza dovleceii care se umplu cu compozitia de mai sus si se stropeste cu ulei de masline.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se lasa in cuptor 35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Spalam dovleceii,ii scobim de miez in interior,ii dam cu sare in interior,si ii lasam cu \'\'gura\'\'in

11 voturi    6 comentarii
55 min
Aperitive
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei (cam 1,2 kg)
  • 1 cutie rosii intregi,1 ceapa (mica)
  • 1/2 ardei rosu,1 morcov
  • 1 bucatica telina
  • 150 gr ciuperci (la cutie sau inghetate)
  • 50 gr pesmet
  • busuioc
  • patrunjel
  • curry
  • sare
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar
  • busuoic
  • piper, am folosit piper cu usturoi)
  • patrunjel frunze (eu am folosit uscate)

Raporteaza reteta

Retete
de dana0872
Mancarica de mazare cu scarita de porc

Mancarica de mazare cu scarita de porc

Se taie scarita de porc bucati si se pune in tigaie la foc mic aproxinativ 6 - 7 minute. In tigaie,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne de pui

Musaca cu carne de pui

Se toaca marunt ceapa si morcovul si se calesc in putin ulei cam 7-8 min. Se adauga apoi in tigaie

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Gem de gutui in Multicooker