Ingrediente
4-5 dovlecei (cam 1,2 kg), 1 cutie rosii intregi,1 ceapa (mica), 1/2 ardei rosu,1 morcov, 1 bucatica telina, 150 gr ciuperci (la cutie sau inghetate), 50 gr pesmet, busuioc, patrunjel, curry, sare, ulei de masline, 1/2 lingurita de zahar, busuoic, piper, am folosit piper cu usturoi), patrunjel frunze (eu am folosit uscate)
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
In tigaia incinsa in care s-a pus ulei se pun legumele taiate marunt (ceapa, ardei, telina, morcov, ciuperci, mijlocul de la dovlecel) si se calesc (aproximativ 5-7 min) peste care se pun rosiile din conserva taiate marunt si sucul de rosii (din conserva). Se asesoneaza cu sare, piper,zahar, busuioc, patrunjel si se mai lasa pe foc pana scade sosul de rosii (cam 7-8 min) dupa care se pune pesmetul si se mai lasa 5 min.
Pe o tava in care se pune hartie de copt se aseaza dovleceii care se umplu cu compozitia de mai sus si se stropeste cu ulei de masline.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se lasa in cuptor 35 de minute.