autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti cu branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Ingrediente
2 dovlecei, 300 gr branza de vaci, 70 gr crema de branza cu smantana Delaco, 2 linguri parmezan ras, 2 linguri cascaval ras + inca 2 linguri, sare, piper, 2 oua, marar verde, cateva masline fara samburi, 2-3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.
Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul.
Batem ouale spuma cu un praf de sare.
Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale batute, piperul si le amestecam.
Adaugam crema de branza cu smantana, mararul verde tocat marunt, parmezanul si doua linguri de cascaval ras.
Le omogenizam bine si daca este necesar mai punem sare ( la mine nu a mai fost cazul deoarece a sarat suficient parmezanul).
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu ulei.
Asezam bucatile de dovlecel iar cu o lingura punem umplutura in interiorul lor.
Deasupra presaram celelalte doua linguri de cascaval ras.
Maslinele le taiem rondele si le asezam peste dovlecei.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si ii lasam cam 45-50 de minute pana ce se patrund dovleceii ( ii intepam cu o furculita sa vedem cand sunt gata).
S-au patruns, s-au rumenit frumos si ii scoatem din cuptor pentru a se racori.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Se spala dovlecelul, se taie pe lung si se inlatura mijocul (zona cu seminte); se pune o felie suptire

4 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

    Multumesc Fanica!

  • Fara foto

    Fanica Bucur , 21 septembrie 2013

    foarte gustosi

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 300 gr branza de vaci
  • 70 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras + inca 2 linguri
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • marar verde
  • cateva masline fara samburi
  • 2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Fanica!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ratatouille la cuptor (dietetic)