Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.
Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul.
Batem ouale spuma cu un praf de sare.
Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale batute, piperul si le amestecam.
Adaugam crema de branza cu smantana, mararul verde tocat marunt, parmezanul si doua linguri de cascaval ras.
Le omogenizam bine si daca este necesar mai punem sare ( la mine nu a mai fost cazul deoarece a sarat suficient parmezanul).
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu ulei.
Asezam bucatile de dovlecel iar cu o lingura punem umplutura in interiorul lor.
Deasupra presaram celelalte doua linguri de cascaval ras.
Maslinele le taiem rondele si le asezam peste dovlecei.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si ii lasam cam 45-50 de minute pana ce se patrund dovleceii ( ii intepam cu o furculita sa vedem cand sunt gata).
S-au patruns, s-au rumenit frumos si ii scoatem din cuptor pentru a se racori.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii