Dovlecei umpluti cu carne

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
  • 200 g carne
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml smantana
  • 30 g faina
  • marar
  • cimbru.

Mod de preparare

Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semintele, lasind marginea cit este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura, se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita, unele linga altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic.

Dupa 20 minute se intorc in sos. Cind dovleceii sint fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege. In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul cu sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana batuta cu o lingura de apa rece care se amesteca cu sosul fierbinte, smantana se poate adauga la masa. Dovleceii se pot pregati si fara suc de rosii, la fel ca si guliile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise