autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm, 200 g carne, 50 g orez, sare, piper, 1/2 l suc de rosii, 100 ml smantana, 30 g faina, marar, cimbru.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

75 voturi

Mod de preparare


Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semintele, lasind marginea cit este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura, se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita, unele linga altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic.



Dupa 20 minute se intorc in sos. Cind dovleceii sint fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege. In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul cu sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana batuta cu o lingura de apa rece care se amesteca cu sosul fierbinte, smantana se poate adauga la masa. Dovleceii se pot pregati si fara suc de rosii, la fel ca si guliile.



Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Spalam dovleceii,ii scobim de miez in interior,ii dam cu sare in interior,si ii lasam cu \'\'gura\'\'in

11 voturi    6 comentarii
55 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
  • 200 g carne
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml smantana
  • 30 g faina
  • marar
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne