Se curata dovleceii de coaja se spala si se taie in doua pe latime. Se scobesc cu o lingurita de samburi. Orezul se spala in apa cat sa ramana alb curat, se pune intr-o cratita cat sa se acopere cu apa pana se umfla. Se taie ceapa si ardeii marunt, se rade morcovul si impreuna se pun intr-o cratita cu uleiul doar 4 linguri sa se rumeneasca mestecand continuu. Se adauga orezul si rosiile curatate de pielite, taiate marunt, apoi se adauga verdeata tocata si se amesteca pana ce scade apa lasata de rosii.
Cu aceasta compozitie in care se pune sare si piper dupa gust se umplu jumatatile de dovlecei si se pun in cratita se toarne sucul de rosii, apa cat sa ii acopere, si o lingurita cu unt sau 2 cu ulei, se mai presara verdeata si se introduce la cuptor sa fiarba. Cand sunt gata si sosul a scazut, se pot servi cu smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii