autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti cu orez

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
5-6 dovlecei, o ceasca mare cu orez, 5 linguri ulei, patrunjel, 1 ceapa mare, 2 ardei grasi, 2 rosii mari, marar verde, sare, piper, 1 pahar suc de rosii

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja se spala si se taie in doua pe latime. Se scobesc cu o lingurita de samburi. Orezul se spala in apa cat sa ramana alb curat, se pune intr-o cratita cat sa se acopere cu apa pana se umfla. Se taie ceapa si ardeii marunt, se rade morcovul si impreuna se pun intr-o cratita cu uleiul doar 4 linguri sa se rumeneasca mestecand continuu. Se adauga orezul si rosiile curatate de pielite, taiate marunt, apoi se adauga verdeata tocata si se amesteca pana ce scade apa lasata de rosii.

Cu aceasta compozitie in care se pune sare si piper dupa gust se umplu jumatatile de dovlecei si se pun in cratita se toarne sucul de rosii, apa cat sa ii acopere, si o lingurita cu unt sau 2 cu ulei, se mai presara verdeata si se introduce la cuptor sa fiarba. Cand sunt gata si sosul a scazut, se pot servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardeii se spală,se scobesc de cotoare şi de seminte. Se curaţă dovleceii de coajă şi de seminţe,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei
  • o ceasca mare cu orez
  • 5 linguri ulei
  • patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii mari
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 pahar suc de rosii

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CROCHETE DE CARTOFI