Dovlecei umpluti la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja.

Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Firele de ceapa le spalam si le taiem .

O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

Condimentam cu sare si piper,dupa gust.

Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise