autor:

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
2 dovlecei, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 250 gr carne tocata amestec, 3-4 rosii, patrunjel verde, marar verde, 1 lingura orez, 2-3 linguri ulei, 3 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja.
Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.
Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.
Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .
Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.
Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
dovlecei umpluti--la cuptor

dovlecei umpluti--la cuptor

==dovleceii de spala se taie dea lungul si de scoate dinauntru cu o lingurita dovlecelul dupa care,se

24 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 8 comentarii

  • Ancuta Verginiea Schengen Popa , 05 septembrie 2013

    pofta buna!

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Multumesc Cely!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    O idee geniala. Multumim.

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Va multumesc mult pentru aprecieri!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte foarte frumosi!

    • mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      De-abia astept sa vina vara, sa fac o tava mare!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Tare bine mai arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Cely!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei