Ingrediente
2 dovlecei, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 250 gr carne tocata amestec, 3-4 rosii, patrunjel verde, marar verde, 1 lingura orez, 2-3 linguri ulei, 3 oua, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
5 voturi
Mod de preparare
Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.
Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.
Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .
Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.
Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!
Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013
Va multumesc mult pentru aprecieri!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013
Foarte foarte frumosi!
mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013
De-abia astept sa vina vara, sa fac o tava mare!
Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013
Deliciosi!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013
Tare bine mai arata...