autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dovlecei

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
dovlecei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se curata, se spala, se taie, se oparesc, se scurg si apoi se aseaza in borcane; se acopera cu apa calda care a fost intii bine fiarta si in care s-a pus sare (5-10 g la 1 l de apa). Se inchid borcanele si se sterilizeza. Borcanele de 1/2l - 60 min, borcanele de 1l - 90 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Barcute de dovlecei

Barcute de dovlecei

Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Dovlecei pane gustosi

Dovlecei pane gustosi

Se sparg 2 oua si se bat intr-un castron.Se toarna faina intr-o farfurie.Se taie 2 dovlecei in felii

3 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 15 septembrie 2013

    in urma cu cativa ani am pus dovlecei pt umplut opariti in apa cu sare si aceeasi apa am turnat-o peste ei in borcan ,cand i-am folosit erau tari dar cam acrii,urmatorul an i-am oparit in apa cu sare dar peste ei in borcan am pus doar apa fiarta si marar ,au fost mult mai buni

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Un articol foarte interesant!

  • Fara foto

    GABI , 03 septembrie 2009

    Am pus deja dovlecei opariti la borcan, dar e prima data. Deja arata bine, sint pusi de trei saptamini si sint curioasa ce gust au, pt. ca nu am mincat niciodata asa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Si eu pun dovlecei,vinete ,dar in otet si stau foarte bine...chiar am de la an la an...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Un articol foarte interesant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muraturi pentru vara