Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 dovlecel de marime medie, 1 legatura de marar, 1 l de lapte, sare, boia ulei 2 linguri de faina
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de zeama. Se prajesc 2 linguri de faina in putin ulei, se pune boia dupa gust. Se ia cratita de pe foc si se pune dovlecelul. Se aseaza inapoi pe foc si se adauga putin cate putin laptele (in timp ce se ingroasa mancarea) amestecand continuu. Se adauga o legatura de marar, intreg sau bucatele (dupa gust). Mancarea este gata cand dovlecelul se inmoaie.
Se serveste cu tocanita de carne cu rosii si ardei
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu lapte" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se taie de coaja dovlecei, se spala se curata cubulete apoi ceapa o taie cubulete la fel si morcovul
4 voturi
1 comentariu
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate