Dovlecel cu lapte

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel de marime medie
  • 1 legatura de marar
  • 1 l de lapte
  • sare
  • boia ulei 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de zeama. Se prajesc 2 linguri de faina in putin ulei, se pune boia dupa gust. Se ia cratita de pe foc si se pune dovlecelul. Se aseaza inapoi pe foc si se adauga putin cate putin laptele (in timp ce se ingroasa mancarea) amestecand continuu. Se adauga o legatura de marar, intreg sau bucatele (dupa gust). Mancarea este gata cand dovlecelul se inmoaie.

Se serveste cu tocanita de carne cu rosii si ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise