autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel umplut

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Ingrediente
2 dovlecei de marime medie,, 1 pahar ulei,, cca 200 gr.orez,, 1/2 kg carne de porc tocata,, 3 cepe potrivite,, 1 ardei gras rosu,, piper,, boia,, vegeta,, bulion,, marar,, cimbru,, faina de griu,, 1/2 rosie

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja,apoi se taie in doua ,se curata bine de partea interioara din fiecare jumatate, avind grija ca unul din capete sa fie curatit doar de coaja.

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat fisii subtiri.Se pune orezul apoi, lasind cca 5 minute sa se friga impreuna cu ceapa si ardeiul, se pune apoi carnea tocata, iar dupa cca 5 minute se ia de pe foc.Se adauga apoi condimentele dupa gust:piper,boia,vegeta,mararul taiat subtire.Se amesteca toate impreuna,dupa care se ia fiecare parte de dovlecel si se umple cu aceasta compozitie,lasind un deget neumplut.Dupa ce s/au terminat de umplut dovleceii, se aseaza intr/o oala,cu pereti mai inalti.Prepararea bulionului:cca 1/2 l bulion se amesteca cu 1 l apa,in care punem sare dupa gust,putin zahar,amestecam bine si turnam peste dovlecei,nu inainte de a pune deasupra fiecarui dovlecel putină faina de griu.Putem aseza in acest sos citeva fire de cimbru,marar,1/2 rosii taiate.In cazul in care la fiert scade sucul se mai poate pregati o cantitate de suc ca se acopere dovleceii.Se servesc calzi,impreuna cu suc de rosii in care au fiert,taind cu grijă din fiecare dovlecel portia dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

-Se taie capacelele la dovlecei si se scoate miezul cu tot cu seminte. -Se curata ceapa,se toaca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel umplut cu legume

Dovlecel umplut cu legume

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime medie,
  • 1 pahar ulei,
  • cca 200 gr.orez,
  • 1/2 kg carne de porc tocata,
  • 3 cepe potrivite,
  • 1 ardei gras rosu,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • bulion,
  • marar,
  • cimbru,
  • faina de griu,
  • 1/2 rosie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta ciobanului