autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel umplut

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Ingrediente
2 dovlecei de marime medie,, 1 pahar ulei,, cca 200 gr.orez,, 1/2 kg carne de porc tocata,, 3 cepe potrivite,, 1 ardei gras rosu,, piper,, boia,, vegeta,, bulion,, marar,, cimbru,, faina de griu,, 1/2 rosie

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja,apoi se taie in doua ,se curata bine de partea interioara din fiecare jumatate, avind grija ca unul din capete sa fie curatit doar de coaja.

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat fisii subtiri.Se pune orezul apoi, lasind cca 5 minute sa se friga impreuna cu ceapa si ardeiul, se pune apoi carnea tocata, iar dupa cca 5 minute se ia de pe foc.Se adauga apoi condimentele dupa gust:piper,boia,vegeta,mararul taiat subtire.Se amesteca toate impreuna,dupa care se ia fiecare parte de dovlecel si se umple cu aceasta compozitie,lasind un deget neumplut.Dupa ce s/au terminat de umplut dovleceii, se aseaza intr/o oala,cu pereti mai inalti.Prepararea bulionului:cca 1/2 l bulion se amesteca cu 1 l apa,in care punem sare dupa gust,putin zahar,amestecam bine si turnam peste dovlecei,nu inainte de a pune deasupra fiecarui dovlecel putină faina de griu.Putem aseza in acest sos citeva fire de cimbru,marar,1/2 rosii taiate.In cazul in care la fiert scade sucul se mai poate pregati o cantitate de suc ca se acopere dovleceii.Se servesc calzi,impreuna cu suc de rosii in care au fiert,taind cu grijă din fiecare dovlecel portia dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

-Se taie capacelele la dovlecei si se scoate miezul cu tot cu seminte. -Se curata ceapa,se toaca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel umplut

Dovlecel umplut

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem

10 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime medie,
  • 1 pahar ulei,
  • cca 200 gr.orez,
  • 1/2 kg carne de porc tocata,
  • 3 cepe potrivite,
  • 1 ardei gras rosu,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • bulion,
  • marar,
  • cimbru,
  • faina de griu,
  • 1/2 rosie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de vinete cu mozzarella