autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel umplut

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Ingrediente
2 dovlecei de marime medie,, 1 pahar ulei,, cca 200 gr.orez,, 1/2 kg carne de porc tocata,, 3 cepe potrivite,, 1 ardei gras rosu,, piper,, boia,, vegeta,, bulion,, marar,, cimbru,, faina de griu,, 1/2 rosie

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja,apoi se taie in doua ,se curata bine de partea interioara din fiecare jumatate, avind grija ca unul din capete sa fie curatit doar de coaja.

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat fisii subtiri.Se pune orezul apoi, lasind cca 5 minute sa se friga impreuna cu ceapa si ardeiul, se pune apoi carnea tocata, iar dupa cca 5 minute se ia de pe foc.Se adauga apoi condimentele dupa gust:piper,boia,vegeta,mararul taiat subtire.Se amesteca toate impreuna,dupa care se ia fiecare parte de dovlecel si se umple cu aceasta compozitie,lasind un deget neumplut.Dupa ce s/au terminat de umplut dovleceii, se aseaza intr/o oala,cu pereti mai inalti.Prepararea bulionului:cca 1/2 l bulion se amesteca cu 1 l apa,in care punem sare dupa gust,putin zahar,amestecam bine si turnam peste dovlecei,nu inainte de a pune deasupra fiecarui dovlecel putină faina de griu.Putem aseza in acest sos citeva fire de cimbru,marar,1/2 rosii taiate.In cazul in care la fiert scade sucul se mai poate pregati o cantitate de suc ca se acopere dovleceii.Se servesc calzi,impreuna cu suc de rosii in care au fiert,taind cu grijă din fiecare dovlecel portia dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Patisson (dovlecel plat) umplut

Patisson (dovlecel plat) umplut

Taiem capacul patissonului si golim interiorul cat putem de mult, in asa fel ca exteriorul sa ramana

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel umplut

Dovlecel umplut

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem

10 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime medie,
  • 1 pahar ulei,
  • cca 200 gr.orez,
  • 1/2 kg carne de porc tocata,
  • 3 cepe potrivite,
  • 1 ardei gras rosu,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • bulion,
  • marar,
  • cimbru,
  • faina de griu,
  • 1/2 rosie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi