Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
maruntaiele de la un miel, 2 kg carne tocata mixta (vita+porc), 10 fire de usturoi verde, 12 fire ceapa verde, 1 lingura condimente cu gust de legume, sare dupa gust, 1 lingurita piper macinat, 5 oua mari de rata gotica + inca 8 oua fierte de rata, 1 legatura de patrunjel verde, 1 legatura de leustean verde, 400 gr bacon

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele mici.
Se pune intr-un vas mare carnea tocata, maruntaile de miel tocate, usturoiul, ceapa, patrunjelul, leusteanul tocate, sare, condimentele, oua, piper macinat si se omogenizeaza bine compozitia.
Se pune in doua tavi, hartie de copt, peste hartie se asaza felii de bacon, se imparte compozitia in patru parti egale si se pune cate o parte in tavi, se asaza cate patru oua in fiecare tava, se completeaza cu cealalta compozitie, se asaza felii de bacon si se dau tavile la cuptor.
Cand aromele isi imprastie savoarea, se poate zice ca drobul este gata si ca se poate servi.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Drob din ficat de porc, in foietaj

Drob din ficat de porc, in foietaj

Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi

1 vot    2 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • maruntaiele de la un miel
  • 2 kg carne tocata mixta (vita+porc)
  • 10 fire de usturoi verde
  • 12 fire ceapa verde
  • 1 lingura condimente cu gust de legume
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5 oua mari de rata gotica + inca 8 oua fierte de rata
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de leustean verde
  • 400 gr bacon

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu frisca, banane si kiwi