Drob cu carne de porc in manta de bacon

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Drob cu carne de porc in manta de bacon

Ingrediente

  • 750 g carne porc impanata(eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.

Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o cescuta cu apa.Lasam pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand , pana cand carnea isi schimba culoarea .

Lasam la racit .

Intre timp curatam verdeturile(ceapa,usturoiul si patrunjelul),le spalam si apoi le taiem marunt.

Adaugam verdeturile peste carne si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam ouale si amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii.

Eu am folosit o forma 30/12.

Ungem forma cu ulei si o tapetam cu faina

Imbracam forma cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ).

Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior.Pe celalalt perete al formei asezam bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei ,lasand deasemenea sa cada putin pe exterior.

Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora.Acoperim cu restul de compozitie.

Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.

Batem bine un ou si ungem drobul cu el.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min.

Feliem.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise