autor:

Menuca

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob cu ficat de pui

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
-1 kg ficat pui, -5 oua +1 ou, -200gr slanina, 1 legatura patrunjel verde, -1 legatura ceapa verde +si 1 bucata ceapa uscata, -1 adrei verde+1 ardei rosu, -sare,piper, -100 ml ulei, -100 gr faina alba, -2 cartofi cruzi

Dificultate: Redusa Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita 10 min,se strecoara si se spala cu apa rece.
Ficatul racit se da prin masina de tocat\'In continuare se da prin masina de tocat slanina,ceapa verde +uscata,patrunjelul.Ardeii se taie cubulete.Cartofii se dau prin razatoarea mica si se srang bine in mana,se pun in compozitie In acest amestec se se pun galbenusele de la cele 5 oua,sarea si piper dupa gust si se amesteca bine.Intr-un castron se bat spuma albusurile,cand sunt batute bine se adauga peste compozitie amestecandu-se usor ca si la padispan.
Se ia o tava,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,se pune compozitia .Intr-o farfurie se pune un ou si o lingura de faina,se bat bine la o lalta si se unge pe deasupra compozitia din tava.
Tava pregatita se pune in cuptorul aragazului incalzit ,unde se lasa o ora la foc potrivit,drobul este gata atunci cand se desprinde de pe tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob dietetic (din ficat de pui)

Drob dietetic (din ficat de pui)

Ficatul il spalam si il curatam de vinisoare si de grasime. Il punem la fiert in apa fierbinte cu

30 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob cu ficat de pui si ciuperci

Drob cu ficat de pui si ciuperci

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî

12 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Bun, al meu de miel!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Interesanta reteta cu slanina.Aproape asa il fac si eu,doar ca pun piept de pui in loc de slanina.Dar am sa incerc,nu are ce sa fie rau...

  • Fara foto

    maria mihalache , 16 ianuarie 2010

    Imi place tare mult drobul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Bun, bun, bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • -1 kg ficat pui
  • -5 oua +1 ou
  • -200gr slanina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • -1 legatura ceapa verde +si 1 bucata ceapa uscata
  • -1 adrei verde+1 ardei rosu
  • -sare,piper
  • -100 ml ulei
  • -100 gr faina alba
  • -2 cartofi cruzi

Raporteaza reteta

Retete
de Menuca
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cod in crusta de malai si legume la abur

Cod in crusta de malai si legume la abur

Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza

4 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun, al meu de miel!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
RULOURI DE SUNCA