autor:

» » Aperitive

Drob de ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte, 200 g ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 100g unt, 100 ml ulei, piper, sare, dupa gust, foaie de placinta din comert sau de casa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Ceapa se spala, se taie marunt si impreuna cu ciupercile se inabusa intr-un vas cu ulei si putina apa. Cind sint gata, se raceste compozitia adaugind ouale batute spuma, sare si piper, verdeata taiata marunt. Se amesteca bine componentele pina se omogenizeaza compozitia. Se pregatesc foile de placinta si se asaza in fiecare foaie compozitia pregatita, se ruleaza si se pun rulourile intr-o tava unsa cu ulei. Se poate aşeza la baza tavii o foaie de placinta, apoi compozitia si deasupra cealalta foaie. Se unge cu unt pe deasupra si se introduce la cuptor pentru rumenire si gratinare. Clnd este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu diferite salate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob de pui cu ciuperci

Drob de pui cu ciuperci

Punem puiul la fiert cu niscaiva condimente sare si boabe de piper, am pus 1/2 lgt curry, 1/2 lgt

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob cu ciuperci

Drob cu ciuperci

Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte
  • 200 g ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 100g unt
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • foaie de placinta din comert sau de casa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
titza

titza (Chef de cuisine)

Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Crema de conopida