autor:

Fara foto

» » Aperitive

Drob de ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte, 200 g ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 100g unt, 100 ml ulei, piper, sare, dupa gust, foaie de placinta din comert sau de casa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Ceapa se spala, se taie marunt si impreuna cu ciupercile se inabusa intr-un vas cu ulei si putina apa. Cind sint gata, se raceste compozitia adaugind ouale batute spuma, sare si piper, verdeata taiata marunt. Se amesteca bine componentele pina se omogenizeaza compozitia. Se pregatesc foile de placinta si se asaza in fiecare foaie compozitia pregatita, se ruleaza si se pun rulourile intr-o tava unsa cu ulei. Se poate aşeza la baza tavii o foaie de placinta, apoi compozitia si deasupra cealalta foaie. Se unge cu unt pe deasupra si se introduce la cuptor pentru rumenire si gratinare. Clnd este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu diferite salate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob cu ciuperci (vegetarian)

Drob cu ciuperci (vegetarian)

Pentru ca Pastele nu l-am petrecut acasa, ci alaturi de bunicii sotului, am preparat cateva mancaruri

23 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Drob cu ficat de pui si ciuperci

Drob cu ficat de pui si ciuperci

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî

12 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte
  • 200 g ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 100g unt
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • foaie de placinta din comert sau de casa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
titza

titza (Chef de cuisine)

Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Hexagone cu ciuperci