autor:

Fara foto

» » Aperitive

Drob de ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte, 200 g ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 100g unt, 100 ml ulei, piper, sare, dupa gust, foaie de placinta din comert sau de casa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Ceapa se spala, se taie marunt si impreuna cu ciupercile se inabusa intr-un vas cu ulei si putina apa. Cind sint gata, se raceste compozitia adaugind ouale batute spuma, sare si piper, verdeata taiata marunt. Se amesteca bine componentele pina se omogenizeaza compozitia. Se pregatesc foile de placinta si se asaza in fiecare foaie compozitia pregatita, se ruleaza si se pun rulourile intr-o tava unsa cu ulei. Se poate aşeza la baza tavii o foaie de placinta, apoi compozitia si deasupra cealalta foaie. Se unge cu unt pe deasupra si se introduce la cuptor pentru rumenire si gratinare. Clnd este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu diferite salate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Drob de ciuperci,vinete si dovlecei

Mai intai curatam vinata,o taiem cubulete si o lasam la scurs cu putina sare.Intre timp ceapa se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive
DROB DE CIUPERCI

DROB DE CIUPERCI

Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie

28 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte
  • 200 g ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 100g unt
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • foaie de placinta din comert sau de casa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
titza

titza (Chef de cuisine)

Daca de la inceput ni se spune ca se folosesc ciuperci fierte, de ce mai trebuie sa le inabusim? Nu cred ca vom raci compozitia adaugand ouale ci vom astepta intai sa se raceasca si abia apoi le vom turna in compozitie! Cel mai savuros drob de ciuperci l-am mancat la bunica cumnatei mele, la Reghin, si era facut cu ciuperci de padure, nu de cultura nici din conserva. Reteta s-a pierdut, din pacate, in negura timpurilor...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova