autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Drob de Craciun

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2014

Ingrediente
500 g carne porc(impanata cu grasime), 1 kg ficat de porc, 4 bucati carnati afumati, boia dulce/iute(dupa preferinta), 5-6 catei usturoi, 2 cepe, 5 oua, putin ulei, 1 lingura faina, 1 lingura pasta de rosii, 1 paharel coniac, marar,patrunjel uscate, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi se adauga mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de Craciun

Drob de Craciun

Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina

11 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Placinta cu piept de pui

Placinta cu piept de pui

O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • 1 kg ficat de porc
  • 4 bucati carnati afumati
  • boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • putin ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 paharel coniac
  • marar,patrunjel uscate
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele in mujdei de usturoi