autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Drob de Craciun

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
-500 g carne porc(impanata cu grasime), -1 kg ficat de porc, -6 bucati carnati afumati, -5-6 catei usturoi, -2 cepe, -5 oua, -putin ulei, -1 lingura faina, 1 paharel coniac, -marar,patrunjel, -sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de faina si am turnat peste compozitia din fiecare tava.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de Craciun

Drob de Craciun

Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
ciuperci umplute

ciuperci umplute

se spala ciupercutele si se scot coditele se toaca coditele marunt ,carnatul la fel se taie bucatele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    am facut azi drobul super dar in loc de carnati am pus oua fierte a esit super,pe sotul meu la incantat felicitari pantru reteta.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Felicitari,Mia! Ma bucur ca ai testat reteta si ca ti-a placut.Si eu fac cu oua de Paste. O zi buna!

  • Fara foto

    maria mihalache , 24 aprilie 2010

    Multumesc,Valentina.............draguta ca intotdeauna.Pup!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta deosebita;cred ca e si bun si are si un aspect placut cu carnati.Felicitari!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

      Medi, arata minunat, mai ca as vrea o bucata, dar pana la Craciun mai este!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mari, nu-i asa ca este bun? Valentina, esti o draguta .........multam de vot. Da,Cely s-a mancat de nu a mai ramas nimic.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      E foarte apetisant.Cred ca s-a mancat cu placere

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte gustos! Felicitări!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Vai,vai...,ce bunatate si ce bine arata...Nota 10,felicitari si votul meu...

    • Fara foto

      maria mihalache , 17 ianuarie 2010

      Mari, nu-i asa ca este bun?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte bun, Medy! Ţi-am spus că şi eu am făcut zilele astea ceva asemănăor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • -1 kg ficat de porc
  • -6 bucati carnati afumati
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 cepe
  • -5 oua
  • -putin ulei
  • -1 lingura faina
  • 1 paharel coniac
  • -marar,patrunjel
  • -sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Felicitari,Mia! Ma bucur ca ai testat reteta si ca ti-a placut.Si eu fac cu oua de Paste. O zi buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastel cu carne si vanata