autor:

valentina ionita

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob de miel - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1-2 buc prapure, maruntaiele de la un miel, jum kg pipote cu inimioare, ceapa verde si usturoi verde dupa gust(eu pun 5-6 legaturi din fiecare), 5-6 legaturi patrunjel verde, 5-6 legaturi marar verde, 7-8 oua pentru legarea compozitiei, 2 oua pentru uns deasupra, sare, dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc), oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

53 voturi

Mod de preparare

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet.
Maruntaiele pregatite se pun la fiet in apa rece.Cand da in clocot luati spuma si puneti putina ceapa uscata,putin morcov la fiert sa dea gust.
Cand sunt fierte,se scot pentru a se raci,apoi se taie bucati mici.
Peste carnea taiata,se adauga ceapa,usturoiul,patrunjelul,mararul si se potriveste de sare si condimente.Se pun ouale pentru legarea compozitiei.Forma se unge foarte bine cu ulei,se aseaza prapurele astfel incat marginile acestuia sa fie pe marginea formei.
Se aseaza compozitia si se impacheteaza bine cu marginile prapurelui.Daca doriti puteti pune si oua fierte la mijlocul compozitiei(jumatate compozitie - ouale fierte si din nou compozitie).
Se unge cu ou deasupra ,se inteapa putin cu scobitoarea sa nu plesneasca la copt si se coace la foc potrivit.Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel - reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT

PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute

Chiftelute

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Punem verdeata tocata, oul si pesmetul,

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2015

    Va multumesc mult... Sarbatori binecuvantate tuturor...

  • Fara foto

    Florica Nojea , 08 aprilie 2015

    minunat

  • Fara foto

    Claudia (Bucatar sef) , 01 mai 2013

    da asa da asta e foarte bun,felicitari,si sarbatori fericite,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Mulumim...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Felicitari fetelor! Arata foarte bine drobuletele voastre. Imi faceti pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Cum sa nu draga Elena...Arata grozav drobuletul tau...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumos, vin si eu cu al meu, ma primiti?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Multumesc mult...Ce bine arata si drobul tau Mirey...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am venit sa mai servesc o bucatica, e asa bun...dar iti dau si eu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Delicios.Un meniu perfect de pasti.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Foarte gustos.Felicitari si pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • 1-2 buc prapure
  • maruntaiele de la un miel
  • jum kg pipote cu inimioare
  • ceapa verde si usturoi verde dupa gust(eu pun 5-6 legaturi din fiecare)
  • 5-6 legaturi patrunjel verde
  • 5-6 legaturi marar verde
  • 7-8 oua pentru legarea compozitiei
  • 2 oua pentru uns deasupra
  • sare, dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc)
  • oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult... Sarbatori binecuvantate tuturor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote