autor:

burdulea maria elena

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob de miel

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Organe de miel: plamani, inima, ficat, rinichi, splina, bucati de carne de pe burta, prapurele, 3 legaturi de ceapa verde, 2 cepe uscate, 1 legatura marar proaspat, , 2 legaturi de patrunjel proaspat, 4 fierte tari, 4 oua crude, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Organele se curata si se spala in apa rece.
Traheea plamanilor, se elimina.
Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc si se indeparteaza pielitele, sa ramana perfect curati.
Prapurele se inmoaie in apa calduta,
se spala si se lasa in apa pana ii vine randul sa fie folosit.
Punem organele le fiert, dupa ce dau in clocot si se formeaza spuma, aruncam apa, clatim bine maruntaiele si la punem din nou la fiert cu apa curata, fierbem cam 25-30 minute(mai vin apoi date si la cuptor). Scoatem organele din apa, lasam sa se raceasca putin, apoi le tocam cu masina de carne alaturi de verdeata si de ceapa. Condimentam cu sare si piper, adaugam cele 4 oua crude si framantam foarte bine totul.
Se aseaza prapurele in tava de cozonac(tapetam frumos tava cu el), punem o parte din compozitie in tava, asezam cele 4 oua fierte pe care le acoperim cu restul de compozitie, acoperim cu prapurele si coacem la cuptorul dinainte incalzit cam 25-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de miel - reteta casei

Drob de miel - reteta casei

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele

53 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de miel din Bihor

Drob de miel din Bihor

Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa

26 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Valentina, multumesc mult.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Tare bine mai arata...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Grozav de bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Sotul il apreciaza, eu nu pap prepaparate din miel nu imi plac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 08 aprilie 2010

      Bucuroasa pt aprecierile voastre, multumesc mult!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Un deliciu si o idee originala de prezentare!*****

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 06 aprilie 2010

      Cami, cu mare drag pot sa te servesc si pe tine, este destul.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Buuuuuuuuuuuuuun drobul;noi il mincam f.rece,cu mustar. Eu nu pun oua fierte.Sigur,e bun,cu oua;voi face. Anul asta de Paste,n-am apucat sa fac,asa ca da-mi si mie !

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 06 aprilie 2010

      Da Alice85, te poftesc cu drag, doar sotul mananca miel, mie nu imi place, pt mine am gatit rulada de carne foarte gustoasa.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Mmmmm ce deliciu..........ti-a ramas si pentru mine o bucatica?

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 06 aprilie 2010

      Multumesc Mari.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Arata foarte bine,din pacate in acest an nu am facut,dar mi s-a facut pofta,vazand pozele tale.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Mariela, foarte frumos ai explicat cum se face drobul! Exact asa il prepar si eu. Foarte bun drobul tau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

46 voturi

Ingrediente

  • Organe de miel: plamani
  • inima
  • ficat
  • rinichi
  • splina
  • bucati de carne de pe burta
  • prapurele
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura marar proaspat
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 4 fierte tari
  • 4 oua crude
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Valentina, multumesc mult.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cabanos invelit(imbracat)