Drob de miel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • 1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel
  • 4 ouă
  • 6 fire ceapă verde
  • sare, piper,
  • Marar
  • Patrunjel
  • 1/2 piept pui
  • 1 lingură untură sau ulei după preferinta

Mod de preparare

Pe lângă friptura de miel, oua rosii, cozonaci și pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paști.

Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Separat fierbe piept de pui. Si il dam prin masina Se adaugă ouăle crude, sare, un praf de piper, oregano și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde.

Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura