autor:

strumfii bucatari

» » Retete de Pasti

Drob de miel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2016

Ingrediente
1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel, 4 ouă, 6 fire ceapă verde, sare, piper,, Marar, Patrunjel, 1/2 piept pui, 1 lingură untură sau ulei după preferinta, , ,  

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pe lângă friptura de miel, oua rosii, cozonaci și pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paști.

Spălăm organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziția pentru drob ținem prapurul într-un castron cu apă rece și puțin oțet.

Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas și se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Separat fierbe piept de pui. Si il dam prin masina Se adaugă ouăle crude, sare, un praf de piper, oregano și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde.

Se unge forma cu untură sau ulei, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur Se acopera cu prapurul compoziția, se unge cu ou bătut cu puțină smântână și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem și îl mai lăsăm în tavă până se desprinde ușor de margini. Se scoate și se lasă la răcit. Se servește rece cu salată verde sau legume de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de miel - reteta casei

Drob de miel - reteta casei

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele

54 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de miel

Drob de miel

-Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin, -Se toaca carnea de porc,

2 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg măruntaie (ficat
  • rinichi
  • plamani
  • inima)
  • prapur de miel
  • 4 ouă
  • 6 fire ceapă verde
  • sare
  • piper,
  • Marar
  • Patrunjel
  • 1/2 piept pui
  • 1 lingură untură sau ulei după preferinta
  •  

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata