autor:

Anca Rm

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Drob de miel

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Ingrediente
organe de miel (1-1.5 kg), 2 legaturi ceapa verde, 4-5 catei usturoi, 3 frunze leustean, 4 oua, sare, piper, 1 lingurita amestec ras el hanout, 1 morcov

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul.

De obicei, folosesc organele de la un singur miel, au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm.

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.

Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.

Le lasam sa se raceasca si eu le-am dat prin masina de carne cu ciur mare. Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti.

Am macinat ceapa verde, usturoiul, leusteanul si morcovul curatat de coaja.



Intr-un castron mare, am amestecat organele tocate, legumele macinate si am adaugat sare, piper, ras al hanout si ouale batute in prealabil cu o furculita.



Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare.



Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam si aranjam frumos compozitia in tava.



Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.



Se serveste rece alaturi de sos de hrean, salata sau mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se spala bine in apa rece, se curata si se taie in bucati de 3,5 cm. Se lasa 10

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob de miel-reteta mea

Drob de miel-reteta mea

-organele se spala bine,dupa care se pun in lapte pentru 3-4 ore. -dupa aceea se pun in apa la fiert -dupa

4 voturi    3 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca in trei straturi