autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Drob de miel (Cighir)

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr maruntaie de la un miel: plamin, ficat, inima si bucatele de carne de miel grase de la burta, 2-3 oua, o lingura smintina, 2-3 legaturi ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, 1 lingura untura, o felie piine muiata, prapurul intreg de la un miel, un paharel de coniac

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cuburi. Se amesteca cu ouale, smintina, sare piper, verdeata si un paharel mic coniac. Se unge o tava (ca de cozonac) cu untura. Se intinde prapurul care a fost spalat bine in mai multe ape. Trebuie ca grasimea lui sa fie spre umplutura. Se aseaza umplututa si deasupra se dau marginile prapurului ca un plic. Se unge cu putina untura si se da la cuptor cam o ora. Se serveste dupa ce s-a mai racorit.
Se taie felii. Se poate servi cald sau rece, cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel (Cighir)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos,

34 voturi    16 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu cascaval, snitele de curcan si salata

Cartofi cu cascaval, snitele de curcan si salata

Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele, asezonam cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Nu am mai auzit sa pui coniac,dar probabil ca are un scop bine definit...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Interesant faptul ca puneti si coniac.Cred ca are un gust bun.Paste fericit!

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr maruntaie de la un miel: plamin
  • ficat
  • inima si bucatele de carne de miel grase de la burta
  • 2-3 oua
  • o lingura smintina
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura untura
  • o felie piine muiata
  • prapurul intreg de la un miel
  • un paharel de coniac

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Nu am mai auzit sa pui coniac,dar probabil ca are un scop bine definit...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Musaca cu carne si piure de cartofi