autor:

panseluta

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob de miel-reteta mea

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
-organe de miel (ficat,plamani,inima,rinichi,splina,limba )-am avut aproape un kg de organe, -prapur de miel, -1 franzela, -5 oua, -3 legaturi de ceapa verde, -2 legaturi de usturoi verde, -1 lg (lingurita ) menta, -2 legaturi de patrunjel, -2 legaturi de marar, -sare,piper, -lapte, -4-5 oua fierte tari

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

-organele se spala bine,dupa care se pun in lapte pentru 3-4 ore.
-dupa aceea se pun in apa la fiert
-dupa ce au fiert si s-au racit le taiem cubulete
-franzela o feliem si o punem la inmuiat in lapte
-tocam legumele(ceapa,usturoiul) si verdeturile
-amestecam organele maruntite cu painea inmuiata si stoarsa,verdeturile,menta si cele 5 oua,sare piper
-ungem forma de copt cu ulei,punem prapurele mielului (aveti grija sa-l tineti tot timpul ,inainte de a-l folosi in apa pentru a nu se usca),umplutura si oua fierte intregi infipte in umplutura, sa fie acoperita de aceasta.Acoperiti totul cu prapure,ungeti cu ulei deasupra si dati la cuptorul incins la 250*.Dupa 10 minute reduceti focul la mediu (180-200),pana ce e frumos rumenit si trece proba scobitorii.
Cu aceeasi umplutura se pot umple si coastele mielului,iese ceva absolut delicios.Ardelenii fac in mod deosebit drobul in acest fel
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel-reteta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de piept de pui

Rulada de piept de pui

Mod de preparare: Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se

81 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
English breakfast

English breakfast

Carnatii, bacon-ul, oul se prajesc in ulei sau intr-o tigaie de teflon fara ulei.Fasolea a fost din

4 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 10 aprilie 2015

    O franzela ? Adauga si 2-3 linguri de smantana .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Tare frumos, e interesant cu menta eu nu am pus, e buna ideea.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte apetisanta reteta!Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • -organe de miel (ficat,plamani,inima,rinichi,splina,limba )-am avut aproape un kg de organe
  • -prapur de miel
  • -1 franzela
  • -5 oua
  • -3 legaturi de ceapa verde
  • -2 legaturi de usturoi verde
  • -1 lg (lingurita ) menta
  • -2 legaturi de patrunjel
  • -2 legaturi de marar
  • -sare,piper
  • -lapte
  • -4-5 oua fierte tari

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumos, e interesant cu menta eu nu am pus, e buna ideea.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele de pui crocante