autor:

Alina

» » Retete de Pasti

Drob de pasare

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Ingrediente
1100 g ficat de pui, 750 g pipote si inimi de pui, 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari, cu spata), 1 legatura de patrunjel, 1 legatura marar, 12 cepe verzi, 3 lg ulei, 3 oua medii crude, 3 oua medii fierte, sare, piper, un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita.
2. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote si inimi in cuburi, iar restul le dam prin robot. Tocam si ficatul si pulpele separat, cu robotul.
4. Ceapa o tocam si o calim in ulei, o lasam sa se racoreasca apoi o turnam peste carnurile tocate.
5. Tocam patrunjelul si mararul si le amestecam cu toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper.
6. Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac, punem ouale fierte si restul compozitiei, ungem cu oul batut si introducem in cuptor pentru 55-65 min. Dupa ce s-a copt il scoatem usor din tava si-l lasam sa se racoreasca pe un gratar.

Nota!
1. Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.
2. Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)
3. Daca doriti puteti toca totul manual.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de pasare

Drob de pasare

Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte.Se aduna spuma si cand sunt

45 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de pasare

Drob de pasare

Intai eu spal carnea si oasele, le pun la fiert cu legume ca ptr o supa - intai spumez si dupa aceia

8 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura 24 2018 , 24 martie 2018

    Gustos

  • Fara foto

    Maria , 08 martie 2017

    bune

  • Fara foto

    Mikaela Fota , 18 aprilie 2014

    gustos

    • Fara foto

      Costica Moldovanu , 18 aprilie 2014

      gustos

    • Elena Carmen_Telina

      Elena Carmen_Telina (Bucatar sef) , 17 aprilie 2014

      Imi plac retetele

    • Elena Carmen_Telina

      Elena Carmen_Telina (Bucatar sef) , 17 aprilie 2014

      Imi plac retetele voastre

    • Fara foto

      Grunberg Marie-Helene , 17 aprilie 2014

      Nu am inteles ce este acela Rotor? Nu exista un alt termen? Stiam ca se toaca pe masina de tocat ,sau mai nou cine are Food Procesor ,poate sa toace toate carnurile si cu el. Acesta sa fie rotor la Romani? Ma faceti sa cred ca nu ati terminat 4 clase primare!

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2014

      Am sa-l incerc, imi place.

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      Arata super delicios! Felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1100 g ficat de pui
  • 750 g pipote si inimi de pui
  • 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari
  • cu spata)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 12 cepe verzi
  • 3 lg ulei
  • 3 oua medii crude
  • 3 oua medii fierte
  • sare
  • piper
  • un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Laura 24 2018

Gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Rulada invelita in bacon