autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Drob de Paste

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
Pentru pilaf:, 1 cana mica cu orez, 1 litru apa, legume:, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust., , Pentru drob:, 700 g ficat de porc, 1 castron de pilaf, cateva frunze de ceapa verde, marar si patrunjel, 2 oua (crude) pentru a lega compozitia, 3 linguri de ulei, 30 g unt, Condimente:, sare si piper, , Pentru decor:, cateva rosii cherry, un morcov fiert feliat, 100 g cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.



Intre timp, se fierb ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit.



Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul si ouale, amestecand bine.



Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.





Pofta Buna si Paste Fericit!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
DROB DE PASTE

DROB DE PASTE

Se toaca prin masina de tocatsau robot 1/2 din organe iar 1/2 se toaca marunt si se amesteca cu carnea

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Friptura de miel

Friptura de miel

Pentru marinada, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni

2 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela , 07 noiembrie 2017

    Foarte bun si frumos prezentat, bravo.

  • Fara foto

    Petronela , 29 octombrie 2017

    Foarte bun, se poate servi ca aperitiv in orice anotimp.

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa
  • legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust.
  • Pentru drob:
  • 700 g ficat de porc
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 2 oua (crude) pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • Condimente:
  • sare si piper
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry
  • un morcov fiert feliat
  • 100 g cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Nela

Foarte bun si frumos prezentat, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac Leopard Cozonac Leopard

Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu crema de lamaie