Drob de pui cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Drob de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 1 kg ficat proaspat de pui
  • 1 kg pulpe superioare de pui dezosate, piept sau pipote si inimi ( mie nu-mi plac)
  • 500 gr ciuperci
  • 5 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 4 oua de tara
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar
  • ulei de masline
  • Sare
  • piper
  • cateva oua fierte tari
  • optional putin morcov si capia rosu
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Punem puiul la fiert cu niscaiva condimente sare si boabe de piper, am pus 1/2 lgt curry, 1/2 lgt boia dulce, foi de dafin si cimbru. Eu folosesc mai mult pulpe caci pieptul este mai sec. Ficatul se curata de vinisoare, se trece printr-un jet de apa rece, se pune la scurs pe servet de bucatarie dupa care il calim in 2-3 lg de ulei si-l stingem cu vin. Cine doreste un drob mai dietetic poate fierbe separat ficatul cu ceva condimente insa nu pentru foarte mult timp sa se intareasca pentru ca va merge si la cuptor. Tocam marunt ceapa, verdeata si ciupercile. Putem cali ceapa in grasimea ramasa de la ficatul prajit. Calim ceapa uscata in mai mult ulei pentru ca puiul e mai slab si are nevoie de grasime dupa care adaugam morcov ras, ardeiul cubulete, ceapa verde, ciupercile si calim bine dupa fiecare. Lasam pana se inabuse bine ciupercile si scade toata zeama lasata iar la final punem 1 lgt curry, boia si curcuma. Folosim morcov si ardei pentru gust si o culoare frumoasa a drobului dar nu este obligatoriu. Dam carnea si ficatul prin masina de tocat pentru ca la robot iese prea fin ca o pasta sau daca doriti puteti toca 1/3 din carne astfel se va vedea frumos la taiat. Amestecam carnea impreuna cu ficatul si grasimea ramasa de la prajit, verdeata si compozitia de ceapa si ciuperci. Potrivim de sare si condimente si adaugam apoi cele 4 oua care au fost batute separat si amestecam. Ca sa iasa un drob pufos putem bate albusurile spuma si galbenusurile frecate separat Ungem tavile si le tapetam. Daca doriti puteti pune ½ din compozitie, apoi oua fierte tari si cealalta parte de compozitie. Dam tava la cuptor pentru 25-30 minute dupa care o scoatem si ungem cu ou Mai dam tava la foc iute pentru vreo 10 minute dar atentie sa nu se arda, se tine doar cat sa prinda o crusta frumoasa. Cand s-a racit bine se taie. Puteti face acest drob si fara ciuperci iar in acest caz caliti ceapa alba dupa care adaugati ficatul in continuare la calit. Din aceste ingrediente va ies doua tavi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor