autor:

Bucataria Furnicutilor

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob dietetic (din ficat de pui)

Autor: Bucataria Furnicutilor (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucataria Furnicutilor (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
* 500 g ficat (puteti adauga si piept de pui), * 3 legaturi ceapa verde, * 2 morcovi, * 2 + 1 oua, * 1 legatura usturoi verde sau 4 - 5 catei usturoi uscat, * marar, patrunjel, * sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Ficatul il spalam si il curatam de vinisoare si de grasime. Il punem la fiert in apa fierbinte cu sare si il lasam sa fiarba cam 20 - 25 de minute. Cand ficatul a fiert il scurgem de apa si il lasam sa se racoreasca. Mai ales daca adaugati si piept de pui, puteti pastra putina apa din care a fiert ficatul, pentru ca e posibil sa mai fie nevoie sa adaugam in compozitie, daca e prea uscata.

Intre timp ne ocupam de legume: tocam ceapa, morcovul si usturoiul si le calim in putin ulei.
Lasam legumele cam 15 minute sa se patrunda, mai adaugam apa daca este nevoie ca sa continue sa fiarba. Nu trebuie sa lasati toata apa sa se evapore, este bine sa mai ramana putin suc pentru ca sa fie mai pufos drobul. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca.

Tocam marunt ficatul, il punem intr-un vas mai mare, adaugam legumele calite, patrunjelul si mararul tocate, 2 galbenusuri, sare, piper.
Omogenizam bine, si adaugam cele 2 albusuri batute spuma pe care le incorporam in compozitie. Daca vi se pare cam uscata compozitia, mai adaugati putina apa din care a fiert ficatul.

Ungem o tava de chec sau cozonac cu ulei si turnam compozitia in tava. Ungem pe deasupra cu 1 ou batut. Dam la cuptorul incins la 200 de grade si lasam cam 30 - 40 minute, pana cand se coloreaza si face o crusta frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob dietetic (din ficat de pui)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Morcovi inveliti in sunca

Morcovi inveliti in sunca

Se aleg morcovi subtiri si mici se pun la fiert, cand sunt gata se scot. Se invelesc in sunca si

13 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Piftelute marinate

Piftelute marinate

Carnea se da de 2 ori pe masina, se incorporeaza ceapa si painea muiata ,oua,sare, piper, ienibahar... Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ani Luca , 19 aprilie 2014

    pe viitor am sa incerc si eu reteta

  • Fara foto

    Cati Nedelcovici , 18 aprilie 2014

    eu fac mereu,este f. bun !

  • Fara foto

    Buricea Violeta , 07 octombrie 2013

    pare interesant,voi incerca

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Mmmmmm, ce gustos, al meu nu e dietetic, e de miel!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte bun!Eu de-asupra il ung cu mustar frecat cu ulei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      sigur e f.bun!nu am facut niciodata,salvat

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Îmi place reţeta. Eu mai adaug si pipotele si inimioare de pui. Şi mai multe ouă, 4.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Arata tare bine...Eu pregatesc drobul de pui din pipote si inimioare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ficat (puteti adauga si piept de pui)
  • * 3 legaturi ceapa verde
  • * 2 morcovi
  • * 2 + 1 oua
  • * 1 legatura usturoi verde sau 4 - 5 catei usturoi uscat
  • * marar
  • patrunjel
  • * sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Bucataria Furnicutilor
Salata de Pui cu Telina

Salata de Pui cu Telina

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare si cateva boabe de piper. Cand incepe sa fiarba, luam spuma

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Salate cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmmm, ce gustos, al meu nu e dietetic, e de miel!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite Umplute