autor:

Varadi Silvia

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob din organe de ied

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
organele de la 1ied:, ficat, plamani, inima, rinichi, 500g carne de ied, 6 legaturi ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, 10 oua, 4legaturi patrunjel, 4 legaturi marar, 2 linguri pesmet alb, 1 prapure sau aluat de placinta, sare si piper dupa gust, ½ lingurita menta uscata sau proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pue carnea de ied si organel sa fiarba intr-o oala icapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la racit,apoi se taie in cubulete mici.Se spala bine ceapa,usturoiul si verdeturile si se toaca marunt.Intr-un vas incapator,se amesteca bine compozitia cu verdeturile tocate.Se adauga cele10 oua si cele 2 linguri de pesmet alb si se omogenizeaza totul.Se potriveste de sare si piper dupa gust.Se aseaza totul intr-o tava captusita cu prapurele de la ied.Se pune la cuptor timp de 35-45 de minute,la foc potrivit.Cui nu-i place gustul de la prapure,poate folosii aluat de placinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din organe de ied" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Intr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina

8 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Picanterii

Picanterii

Stergem ciupercutele cu un servet umed, si indepartam piciorusele (le vom folosi la pateuri…). Intr-un

15 voturi    14 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Ce aspect...si ce gust...cu siguranta e o grozavie!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Soacra mea cand avea iezi imi dadea de Paste un ied si faceam asa.Acum nu mai are capre si-mi pare rau. Oricum ale tale arata bine si cred ca sunt foarte gustoase.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Foarte bun! Imi place mult carnea de ied!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Reteta este speciala...........asa face si mama mea doar ca ia foloseste ingredientele de la miel.........iese f f buna cu prapurele ..felicitari e de nota 10.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Delicios!Arata super!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • organele de la 1ied:
  • ficat
  • plamani
  • inima
  • rinichi
  • 500g carne de ied
  • 6 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 10 oua
  • 4legaturi patrunjel
  • 4 legaturi marar
  • 2 linguri pesmet alb
  • 1 prapure sau aluat de placinta
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita menta uscata sau proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mirey (Chef de cuisine)

Ce aspect...si ce gust...cu siguranta e o grozavie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pasare