autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Drob exotic

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
400 g de carne de vită tocată(sau de curcan), 1-2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 5 ouă, 1 căţel de usturoi, 2 linguri de unt, 1 linguriţă de coriandru pudră, 1 lingurită de curry, ½ linguriţă de ghimbir pudră, 1 vârf de cuţit de chimen pudră, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul pe mediu. Fierbe 3 ouă timp de 10 minute, curăţă-le, pune-le separat. Pune carnea în robot, adaugă ceapa, pătrunjelul tocat, usturoiul. Fă-le mici farâme sau toacă-le clasic în maşina de tocat. Adaugă toate mirodeniile şi ce-ţi mai spune inspiraţia.
Mai sparge şi un ou prospăt si amesteca totul. Pune amestecul într-o formă de cozonac unsă cu unt. Dă-i o formă aerodinamică(de franzela/cilindru etc.)
Cu vârful degetelor sapă un şanţ pe mijloc pe tota lungimea. Culcă acolo ouăle fierte şi acoperă-le cu carne, adică refă cilindrul. Mângâie-l delicat cu mâna sau cu o spatulă. Udă mâinile că e mai uşor.
Fă mici tăieturi pe spatele cilindrului. Bate ultimul ou rămas şi unge toată afacerea . Coace cam 40 de minute în cuptor. Taie felii frumoase si serveşte-le cu ce vrei. Doar n-o să-ţi dau totul de-a gata!(orez, salata, cartofi, cuscus, sos...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob exotic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Gustoasa!Cu atatea condimente...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioasa. Imi place foate mult rulada. Nu respect o anume reteta, dar de fiecare data imi iese gustoasa. Imi place reteta asta, ca se folosesc multe condimente

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g de carne de vită tocată(sau de curcan)
  • 1-2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5 ouă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriţă de coriandru pudră
  • 1 lingurită de curry
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • 1 vârf de cuţit de chimen pudră
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa!Cu atatea condimente...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne