autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob Pascal

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Ingrediente
400 g ficat de porc, 1 castronel de pilaf, Cateva frunze de ceapa verde, Cateva fire de marar si patrunjel, 2 oua crude pentru a lega compozitia, 2 linguri de ulei de masline, putin unt, 50 g cascaval ras, Sare si piper, Decor: cateva rosii.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc.

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare (cam 30-40 de minute) si se lasa la racit.

Se taie foarte marunt ficatul, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.

Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Eu folosesc, de obicei, orezul de la pilaf (atunci cand imi mai ramane cam o portie de pilaf).
Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper si ouale crud pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob pascal

Drob pascal

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se

5 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor, capatana, cateva bucati de coasta,se spala bine,se portioneaza

62 voturi    13 comentarii
45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g ficat de porc
  • 1 castronel de pilaf
  • Cateva frunze de ceapa verde
  • Cateva fire de marar si patrunjel
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • putin unt
  • 50 g cascaval ras
  • Sare si piper
  • Decor: cateva rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu aluat oparit