autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob Pascal

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Ingrediente
400 g ficat de porc, 1 castronel de pilaf, Cateva frunze de ceapa verde, Cateva fire de marar si patrunjel, 2 oua crude pentru a lega compozitia, 2 linguri de ulei de masline, putin unt, 50 g cascaval ras, Sare si piper, Decor: cateva rosii.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc.

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare (cam 30-40 de minute) si se lasa la racit.

Se taie foarte marunt ficatul, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.

Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Eu folosesc, de obicei, orezul de la pilaf (atunci cand imi mai ramane cam o portie de pilaf).
Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper si ouale crud pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob pascal

Drob pascal

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se

4 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Pasti
Prajitura

Prajitura "Regina de ciocolata"

Blatul: - se bat albusurile spuma cu un praf de sare; - se adauga zaharul, si se mixeaza in

2 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g ficat de porc
  • 1 castronel de pilaf
  • Cateva frunze de ceapa verde
  • Cateva fire de marar si patrunjel
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • putin unt
  • 50 g cascaval ras
  • Sare si piper
  • Decor: cateva rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi caramel si crema ananas