autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob Pascal

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Ingrediente
400 g ficat de porc, 1 castronel de pilaf, Cateva frunze de ceapa verde, Cateva fire de marar si patrunjel, 2 oua crude pentru a lega compozitia, 2 linguri de ulei de masline, putin unt, 50 g cascaval ras, Sare si piper, Decor: cateva rosii.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc.

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare (cam 30-40 de minute) si se lasa la racit.

Se taie foarte marunt ficatul, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.

Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Eu folosesc, de obicei, orezul de la pilaf (atunci cand imi mai ramane cam o portie de pilaf).
Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper si ouale crud pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob pascal

Drob pascal

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se

5 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g ficat de porc
  • 1 castronel de pilaf
  • Cateva frunze de ceapa verde
  • Cateva fire de marar si patrunjel
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • putin unt
  • 50 g cascaval ras
  • Sare si piper
  • Decor: cateva rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cuburi cu crema de branza