autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Drob pascal

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Ingrediente
500 g ficat de porc, , 500 g pipote de pui, , 1 morcov, , 1 castron de pilaf, , cateva frunze de ceapa verde, , marar si patrunjel, , 3 oua crude pentru a lega compozitia, , 3 linguri de ulei, , 30 g unt, , 100 g cascaval ras, , condimente: sare si piper, , 1 rosie decojita, , , , Portii: 10 (o cratita mare)

Dificultate: Medie Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se lasa la racit.



Se maruntesc ficatul si pipotele cu ajutorul robotului de bucatarie.



Intr-un vas mare se amesteca ficatul, pipotele si morcovul cu pilaful. Eu am folosit un castron generos de pilaf. Ramane sa apreciati in functie de cantitatile dumneavoastra.



Acum putem adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si uleiul. Se bat bine ouale crude cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine.



Asezam amestecul intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu fasii subtiri de unt si felii de la o rosie decojita.



La final, se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.



Pofta Buna si Paste Fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob pascal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob Pascal

Drob Pascal

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc. Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 500 g pipote de pui
  • 1 morcov
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 3 oua crude pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • condimente: sare si piper
  • 1 rosie decojita
  • Portii: 10 (o cratita mare)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel